Evenimentul Zilei > Monden > Ce cred femeile despre barbă?! Studiul științific face care înfurie producătorii de lame
Ce cred femeile despre barbă?! Studiul științific face care înfurie producătorii de lame

Ce cred femeile despre barbă?! Studiul științific face care înfurie producătorii de lame

Magazinul Royal Science Open Science lămurește dilema bărbaților: cu barbă sau fără, cum le place femeilor?

Ei bine, studiul arată că doamnele îi consideră mai atrăgători pe domnii care au păr pe față! Există și o excepție, scrie cnn.com: cei neîngrijiți, prin ale căror bărbi găsești chiar și insecte.

Așadar, iată ce spune cel mai nou studiu. Dacă o femeie aleargă mâncând pământul când vede orice creatură păroasă, nu același lucru se întâmplă și în urma impactului cu un bărbat care își poartă cu mândrie barba.

Se spune că natura ne-a programat să fim atrași de partenerii care își arată/ expun calitățile cele mai masculine și feminine pe care le au. În cazul unui bărbat, asta are de-a face cu orice este legat de testosteron – să fie mai înalt, cu mușchi și păr pe față.

Ultima cercetare asupra subiectului de față a vrut să afle și care este cantitatea de păr la un bărbat considerată de femei ca fiind cea mai atractivă. Aflați că femeile îi văd pe bărbații care poartă cioc extrem de sexy. La polul opus, mai puțin atractivi sunt cei cu barbă neîngrijită, barbă exagerat de mare sau, evident, cei fără barbă, proaspăt rași.

Analiza a avut în vedere răspunsuri de la femei din SUA, China, Noua Zeelandă, Finlanda, Brazilia, Slovacia, Cehia și Turcia.