Ce cadouri a primit Maia Sandu anul acesta

Ce cadouri a primit Maia Sandu anul acesta Maia Sandu. Sursa foto: gov.md

Președinția Moldovei a publicat o listă cu cadourile primite de Maia Sandu în primul trimestru al anului 2024, din ianuarie până în martie.

Ce cadouri a primit Maia Sandu

Valoarea totală a cadourilor primite de la diverși demnitari de Maia Sandu se ridică la suma de 31.455 lei.

Este vorba despre opt astfel de daruri, primite de la personalități cu care președinta Republicii Moldova a avut diferite întâlniri în primele trei luni ale anului.

Pe lista de cadouri apare un covor de lână, primit de Maia Sandu de la ambasadorul Azerbaidjanului.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, prim-ministrul albanez, Edi Rama, i-a dăruit președintei albumul „Tirana din aer”, realizat de fotograful Alekt Islami, în valoare de 1.135 de lei. Iar principesa Margareta i-a dăruit Maiei Sandu o brățară pe șnur și un pandantiv în formă de floare cu 10 petale, din alamă placată cu aur de 14 karate, de la producătorul român Malvensky, în valoare de 1.740 de lei.

Cele mai prețioase cadouri

Părintele Beniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, i-a dăruit președintei o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Isus, într-o ramă acoperită cu aur de 24 de karate și argint 925, pe care sunt inserate cristale și perle de zirconiu. Această icoană deosebită a fost evaluat la 9.250 lei .

Dar cel mai scump cadou primit de Maia Sandu în primele trei luni din 2024 a fost un covor de lână, realizat la Școala de Covoare Karabakh, oferit de de Ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău la ceremonia de acreditare.

Maia Sandu, atacată de propagandiștii lui Putin pentru un premiu primit în România

Reamintim că președinta Republicii Moldova a fost, recent, în centrul unui scandal iscat de politicienii din opoziție după ce a primit, pe 13 ianuarie, Premiul „Timișoara pentru Valori Europene”, în valoare de 30.000 de euro.

Scandalul a fost amplificat de propagandiștii regimului Putin, nemulțumită de cursul pro-european al Republicii Moldova. Purtătoarea de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, a acuzat România de „colonialism”, iar alte trompete ale Kremlinului au lansat ideea că premiul primit public de Maia Sandu ar fi o formă mită.

Ulterior, Maia Sandu, a anunțat că donează Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” organizației „Prietena Mea”, fondată de Ludmila Adamciuc. Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, Asociația Obștească „Prietena Mea” are misiunea de a crește gradul de acceptare a dizabilităților prin informare, sensibilizare și abilitare atât a părinților copiilor cu nevoi speciale, cât și a societății.