Ce avere va lăsa în Ion Iliescu. Legătura dintre moștenitorul fostului președinte și Elena Băsescu

Ce avere va lăsa în Ion Iliescu. Legătura dintre moștenitorul fostului președinte și Elena Băsescu Ion Iliescu. Sursa foto: Arhiva EVZ

La cei 92 de ani, fostul demnitar încasează lunar 10.000 de lei, sumă compusă din circa 3.900 de lei pentru munca depusă, la care se adaugă cei 5.330 de lei, indemnizație care i se cuvinte pentru că a ocupat cea mai înaltă funcție din stat.

În plus, pe lângă acești aproape 2000 de euro pe care-i primește lunar, conform ultimei declarații de avere completată de fostul șef al statului, Ion Iliescu mai deține un apartament în Capitală, pe care l-a achiziționat în anul „abdicării”, 1996, un imobil de 156 de mp, dar și o colecție de tablouri și mici obiecte de artă.

Cui va rămâne întreaga avere a lui Ion Iliescu?

Fostul șef al statului a lăsat un testament, prin intermediul căruia îi lasă întreaga sa avere lui Mihai Bujor Sion. Deși nu l-a înfiat cu acte, Ion și Nina Iliescu s-au ocupat de educația și studiile celui care acum este consulul României în Manila (Filipine).

Potrivit surselor, Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan de mic copil, după ce avionul în care se aflau părinții săi s-ar fi prăbușit undeva în munți. Potrivit testamentului lăsat de Ion Iliescu, Mihai Bujor Sion va moșteni un apartament de 156 de metri pătrați, 15 tablouri scumpe, bijuterii de câteva zeci de mii de euro, precum și mai multe terenuri, a scris Gândul.

Ne puteți urmări și pe Google News

În calitate de protejat al fostului preşedinte al României, lui Bujor Sion i s-au deschis multe uşi în lumea politică şi a reuşit chiar să îmbrăţişeze o carieră diplomatică. Multă vreme, el a fost tatăl vitreg al Mariei Marinescu după o căsnicie de 25 de ani cu mama acesteia, actriţa Ioana Pavelescu, şi i-a fost mereu aproape Mariei, ca un adevărat părinte

Eba se iubește cu o fosta rudă prin alianță a lui Mihai Bujor

Fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu a fost văzută recent în compania lui George Stanciu, zis Mardare, fost consilier în Consiliul Local al municipiului Ploieşti, căsătorit, cu doi copii și două mariaje eșuate la activ.

Prima lui soție a fost Iulia, fiica lui Emil Calotă, cel care a condus în trecut municipiul de reședință al județului Prahova. Cei doi au împreună doi copii, un băiat și o fată, dar au divorțat. După separare, George Stanciu și-a refăcut viața și s-a căsătorit cu Cristina Alexandra Iordache, care are o soră, pe nume Laura Maria, nimeni alta decât soția lui Bujor Sion, cunoscut publicului ca fiind „copilul de suflet al lui Ion Iliescu”.

sursa foto. Facebook

Ion Iliescu, abandonat de mama naturală când avea un an

Ion Iliescu, unul dintre cei mai controversați politicieni din perioada postdecembristă, s-a născut pe 3 martie 1930 la Oltenița, în județul Călărași. La vârsta de 1 an, se știe că a fost abandonat de mama lui naturală, Maria Dumitru Toma, pe care nu a cunoscut-o niciodată în cei 92 de ani de existență.

În anul 1949, Iliescu a absolvit Liceul Spiru Haret din București, după care a urmat cursurile Institutului Politehnic București, unde a studiat mecanica fluidelor. După ce a terminat facultatea din București, Ion Iliescu a făcut o specializare la Institutul Energetic al Universității din Moscova, perioadă în care, s-a spus, că a devenit un apropiat al lui Mihail Gorbaciov, situație negată întotdeauna de cei doi foști șefi de stat.