Ce au făcut etnobotanicele din ei. Intrau pe geam în casele oamenilor să facă rost de bani pentru "prafuri"

Ce au făcut etnobotanicele din ei. Intrau pe geam în casele oamenilor să facă rost de bani pentru "prafuri"

Trei tineri din municipiul Suceava acuzaţi că au comis mai multe furturi din apartamente de la parterul blocului, intrând în plină zi pe geamurile lăsate deschise de proprietari, chiar şi dacă aceştia din urmă erau acasă, şi-au recunoscut faptele şi au dat vina pe alcool şi etnobotanice.

Cei trei, Gabriel Proca (20 de ani), Costel Aciobăniţei (21 de ani), Ovidiu Ast (21 de ani), au fost arestaţi preventiv joi după-amiază, fiind încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

""Suspecţii declară că au comis faptele sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor cu efect halucinogen din categoria etnobotanicelor, pentru a face rost de bani necesari achiziţionării acestor produse", se arată într-un comunicat al poliţiei.

În aceeaşi grupare, susţin anchetatorii, era şi o adolescentă în vârstă de 17 ani, Elena Caşovschi, aceasta fiind însă cercetată în stare de libertate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetatorii susţin că cei patru au mai multe furturi comise în perioada iunie-august, toate din apartamente de la parterul blocurilor din municipiul Suceava.

Au intrat pe geam şi au luat tot ce au prins la mână, bani, telefoane, bijuterii, laptopuri sau electrocasnice.

Numai la o singură faptă au creat un prejudiciu de peste 10.000 de lei, plecând cu bijuterii din aur, parfumuri şi produse electronice.