Ce arată noile studii despre vaccinul Pfizer. Un nou studiu arată că răspunsul imunitar este slab la noile variante de coronavirus din Africa de Sus.
Ce arată noile studii despre vaccinul Pfizer cu privire la noua variantă de coronavirus din Africa de Sud
Cercetătorii au observat o reducere de aproximativ două treimi a modului în care anticorpii produși de vaccinul Pfizer au luptat împotriva variantei produse în laborator. Studiile au fost publicate în New England Journal of Medicine.
Ce arată noile studii despre vaccinul Pfizer: O reducere a răspunsului de „neutralizare” a anticorpilor
Autorii studiului au spus că nu este „clar” deocamdată ce înseamnă cu adevărat această reducere a răspunsului de „neutralizare” a anticorpilor pentru nivelul de protecție oferit de vaccinul Pfizer împotriva variantei B.1.351 în viața reală.
Vaccinul creat de Pfizer-BioNTech a dovedit o eficiență de 95% împotriva tulpinei originale de coronavirus în timpul studiilor clinice din 2020. Iar acesta a fost primul vaccin împotriva COVID-19 aprobat de mai multe țări, inclusiv SUA și Regatul Unit. Pfizer și BioNTech au spus că intenționează să producă aproximativ 2 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021.
Varianta B.1.351 este cu 50% mai contagioasă
Varianta ar fi cu 50% mai contagioasă decât variantele originale ale noului coronavirus. Studiile în laborator au arătat că uneori B.1.351 scapă de anticorpii produși de oameni infectați anterior cu virusul SARS-CoV-2. Impactul acestui fenomen asupra eficienței vaccinurilor nu este deocamdată clar.
Ce arată noile studii despre vaccinul Pfizer:
Oamenii de știință de la gigantul farmaceutic american Pfizer și Universitatea din Texas au testat mostre de sânge de la 15 oameni care au primit vaccinul Pfizer/ BioNTech împotriva a trei pseudovirusuri create în laborator, iar apoi au comparat răspunsul cu tulpina care circula în SUA în ianuarie 2020. Studiul a fost mic și a măsurat doar anticorpii, care sunt un aspect al răspunsului imun, scrie Science Alert.