Evenimentul Zilei > Politica > Ce ar risca Iohhannis astăzi, dacă s-ar mai așeza la Masa Tăcerii
Ce ar risca Iohhannis astăzi, dacă s-ar mai așeza la Masa Tăcerii

Ce ar risca Iohhannis astăzi, dacă s-ar mai așeza la Masa Tăcerii

Săptămâna trecută, Consiliul Local Târgu Jiu a adoptat noi restricții pentru cei care vizitează Parcul Brâncuși și Parcul Coloanei din Târgu Jiu. Potrivit gorjnews.ro, după ce până de curând operele lui Constantin Brâncuși erau lăsate la bunul plac al turiștilor, ajungându-se până la a lăsa copiii să scrijelească piatra sau ca operele să fie spălate cu detergent, acum măsurile luate par excesive.

Noile măsuri sunt anunțate de panouri, redactate cu o exprimare precară, din care nu rezultă dacă persoanele cu câini sau patine cu rotile nu au voie pe Aleea Scaunelor sau dacă nu au voie să se tamponeze de sculpturi!

În apropierea lucrărilor din ansamblu, Coloana, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii au apărut afișe care spun: ” Se interzice: contactul fizic al vizitatorilor cu operele, a persoanelor cu câini sau alte animale, biciclete, role, skateboard-uri, precum și alte vehicule cu sau fără motor, cu excepția serviciilor de salubrizare și aprovizionare, precum și a laboratoarelor mobile. Amendă contravențională de la 500 la 2500 lei.”

Vă reamintim că anul trecut, în luna octombrie, a izbucnit un scandal după ce președintele Klaus Iohannis s-a fotografiat așezat pe unul din scaunele ansamblului Masa Tăcerii.