Ce a declarat în instanță spionul Rusiei. Declarații incredibile ale lui Alexandru Piscan

Ce a declarat în instanță spionul Rusiei. Declarații incredibile ale lui Alexandru Piscan Sursa foto: Facebook

Alexandru Piscan, ploieșteanul de 39 de ani, acuzat de trădare și aflat acum în arest preventiv a cerut miercuri, magistraților Înaltei Curți să fie lăsat în libertate. Judecătorii ÎCCJ au amânat pronunțarea pentru vineri, conform ProTV.

Alexandru Piscan va lămuri totul „la momentul oportun”

Ploieșteanul de 39 de ani, acuzat de spionaj pentru Rusia, i-a trimis unui diplomat de la Ambasada Rusiei la București, imagini cu baze militare românești și mișcări ale trupelor NATO în județul Tulcea, la granița cu Ucraina. Diplomatul rus cu care Alexandru Piscan s-a aflat în contact, declarat indezirabil de autoritățile române cu ceva timp în urmă, nu se mai găsește în România.

În fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, Alexandru Piscan a declarat că își asumă consecințele faptelor sale și urmează să lămurească totul „la momentul oportun”.

În favoarea sa, pentru a-i convinge pe judecători să-l lase în libertate, Alexandru Piscan a prezentat în fața acestora o caracterizare făcută de şefa centrului de reţineri şi arest preventiv. Alexandru Piscan a fost „cazat” în respectivul centru începând cu data de 23 mai, după ce procurorii DIICOT l-au reținut pentru acuzația de trădare în formă continuată, potrivit Pro Tv.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Niciodată nu a încercat să facă rău României”

Întrebat de ziariști despre clientul său, avocatul Mihai Gârbea a spus că Alexandru Piscan este o persoană normală și că are anumite valențe infantile atunci când face referire la activitatea sa.

„Nu a realizat gravitatea acţiunilor sale, dacă chiar există, pentru că vorbim de imagini preluate de pe domeniul public. Cert e că regretă că a ajuns în această situaţie. Niciodată nu a încercat să facă rău ţării noastre, nu a privit aceste aspecte ca fiind acte de trădare”, a declarat avocatul Mihai Gârbea.

Pe cererea de cercetare în stare de libertate, judecătorii ÎCCJ au rămas în pronunţare, urmând a da verdictul vineri.

ÎCCJ

ÎCCJ a decis restituirea unei firme din Big Pharma peste 60 milioane de lei. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Conform acuzațiilor aduse de DIICOT, Alexandru Piscan ar fi supravegheat timp de doi ani, obiectivele militare din apropierea municipiului Tulcea. El „a strâns informații cu caracter militar și a fotografiat tehnica de luptă, dar și deplasarea soldaților în zonă”.

Activitatea sa a intrat însă în atenția ofiţerilor SRI, care îi urmăreau de mai mult timp activitatea. Aşa s-a aflat că informaţiile colectate de Piscan au ajuns la diplomatul rus.

În cazul în care ploieșteanul va fi găsit vinovat pentru trădare, el riscă o condamnare între 10 şi 20 de ani de închisoare.