Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ce a căutat Biserica Română la Mascarada Ecumenică de la Roma?
Ce a căutat Biserica Română la Mascarada Ecumenică de la Roma?

Ce a căutat Biserica Română la Mascarada Ecumenică de la Roma?

Pe 20 octombrie, în ziua din săptămână dedicată de romani zeului Marte, a avut loc la Roma o mare Adunare pentru Pace.

Agenții infiltrați, trădătorii și idioții utili fac presiuni sociale uriașe în țările democratice, îngăduite tocmai de sistemul liber de aici. În dictaturi, mitingurile pentru pace sunt de neimaginat în afara inițiativei Partidului. Acesta fiind primul agresor la adresa păcii.

(Vi-l puteți imagina pe Xi Jinping care, auzind de înduioșătorul Apel de la Roma, după și-a șters discret o lacrimă din colțul ochiului oblic, a semnat pe dată un decret prin care a tăiat 10% din arsenalul chinez?)

În schimb, oricât le-ar părea naivilor de paradoxal și imoral, din cursele înarmării câștigă libertatea și pacea. Exemplul Reagan, care a pus capăt Războiului Rece prin înarmare, sufocând URSS, este cel mai la îndemână.

Și atunci? Ce va să zică acest „Apel pentru Pace”, scos de Papa Francisc acum de sub sutana sa albă?

Un prim indiciu ne este dat de un paragraf din documentul semnat pe 20 octombrie. Iată-l:

„În această piață a Capitoliului, la scurt timp după cel mai mare conflict din istorie, națiunile care s-au războit au legat un Pact, întemeiat pe un vis de unitate, care apoi s-a realizat: Europa unită.”

Este vorba de tratatul din 25 martie 1957 pentru crearea Comunității Economice Europene, strămoașa Uniunii Europene de astăzi.

Așadar, pentru semnatarii documentului, UE reprezintă „un vis de unitate… realizat”. Și un exemplu de urmat de către întreaga lume.

Începem să ne dumirim: „Apelul pentru Pace” inițiat de Papa Francisc și semnat de liderii principalelor confesiuni, susține o Nouă Ordine Mondială. Un UE planetar.

(Atunci când cerea „Pace” și „Dezarmare”, Ceaușescu nu uita să pomenească despre necesitatea unei „Noi Ordini Mondiale”.)

„În aceste vremuri de încercare, nu mai există «alții», ci un mare «noi» bogat în diversitate”, se întărește în Apel.

(Termenul diversitate iar ar trebui să ne țârâie strident în urechi, într-o vreme în care cuvintele au căpătat pe lângă înțelesul lor intrisec, originar, sănătos, și un altul nou – o încărcătură ideologică, mustind de Corectitudine Politică.)

„Să lucrăm împreună în vederea unei noi arhitecturi a păcii”, se mai zice în Apel, ceea ce este o altă expresie pentru Noua Ordine Mondială.

Încă un indiciu extrem de interesant este că pandemia de COVID este pomenită ca un factor prim de risc – înaintea celorlalte enumerate – războaiele (nu luptam pentru pace?), foametea, inegalitatea, riscul nuclear etc.

Și aici ne vine în minte întrebarea de mai sus: „Ce s-a întâmplat recent pe Pământ pentru a explica mobilizarea de la Roma?” – Răspuns: pandemia de COVID.

Nu pot să nu repet a mia oară sentința rostită de un alt lider al globalismului, George Soros, în legătură cu epidemia:

„Suntem într-un moment revoluționar, în care putem realiza ceea ce părea de neconceput”.

Mesajul este limpede: actuala pandemie trebuie folosită ca moment propice pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale.

Nu întâmplător, masca a fost singurul lucru pe care păreau a-l avea în comum participanții la reuniunea de la Roma. Simbolul acestei alianțe create sub semnul COVID-ului.

Un alt element straniu este că, la o astfel de adunare, presupus religioasă -cu rugăciuni, lumânări și toată recuzita – a lipsit tocmai Dumnezeu. Nici măcar în combaterea pandemiei nu a fost amintit.

„Să ne unim forțele pentru viață, sănătate, educație, pace. A venit momentul să folosim resursele întrebuințate pentru a produce arme tot mai destructive, care favorizează moartea, pentru a alege viața, pentru a îngriji omenirea și casa noastră comună”, mai spune Apelul.

Și mai departe:

„Să nu pierdem timpul! Să începem prin obiective realizabile: să ne unim chiar astăzi eforturile pentru a împiedica răspândirea virusului până când vom avea un vaccin adecvat și accesibil tuturor.”

Adică să stăm liniștiți la locurile noastre, cu masca pe față, supuși, așteptând vaccinul izbăvitor pentru întreaga umanitate.

„Casa noastră comună” seamănă mai mult cu un mare spital mondial COVID.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.