Evenimentul Zilei > Justitie > CCR a respins sesizarea AUR cu privire la învestirea lui Florin Cîţu
CCR a respins sesizarea AUR cu privire la învestirea lui Florin Cîţu

CCR a respins sesizarea AUR cu privire la învestirea lui Florin Cîţu

CCR a respins sesizarea AUR cu privire la învestirea lui Florin Cîţu. Decizia CCR a fost luată cu unanimitate de voturi.
CCR a respins sesizarea AUR privind hotărârea Parlamentului  31/2020 prin care a fost acordată încrederea Guvernului condus de premierul Florin Cîţu.

 CCR a respins sesizarea AUR. Decizia este definitivă şi obligatorie

„A respins, ca inadmisibilă, sesizarea având ca obiect Hotărârea Parlamentului României nr.31 din 23 decembrie 2020 pentru acordarea încrederii Guvernului (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect formulate de Grupurile parlamentare ale Alianţei pentru Unirea Românilor din Camera Deputaţilor şi, respectiv, din Senat)”, arată CCR, în comunicat.
CCE a respins sesizarea AUR împotriva învestirii Guvernului Cîțu. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.
Sesizări depuse de AUR au fost respinse fără a se mai intra pe fondul problemele. Motivul: criticile formulate de partid nu au legătură cu textele constituționale. Ele vizând doar prevederi de aplicare a regulamentelor parlamentare care nu au relevanță constituțională.

CCR a respins sesizarea AUR făcută în luna decembrie

AUR a sesizat Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Florin Cîţu. Plângerea a fost făcută în luna decembrie.

Declaraţia liderului senatorilor AUR Claudiu-Richard Târziu

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental.
I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme.
Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR.

Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru – Guvernului: cădere uşoară”, declarase senatorul Claudiu Târziu în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.