Cazul violatorilor elevei din Vaslui. Procuroarea care a eliberat trei violatori dă explicații din Croația, prin e-mail!

Cazul violatorilor elevei din Vaslui. Procuroarea care a eliberat trei violatori dă explicații din Croația, prin e-mail!

Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei”, că judecătorii de la Tribunalul Vaslui ar putea avea mari probleme

Cazul elevei din Vaslui, care a fost lipsită de libertate și violată pe rând de șapte tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, a intrat întro nouă fază. Anchetele declanșate de Parchetul de pe lângă Înaltea Curte de Casație și Justiție pentru a vedea cum de cei șapte inculpați au ajuns să fie judecați în stare de libertate ar putea fi soluționate chiar luni.

Potrivit surselor EVZ, procurorul de ședință care nu a contestat verdictul Judecătoriei Vaslui privind eliberarea din arest a 3 dintre cei șapte violatori este în concediu în Croația. „Procuroarea Ingrid Botezatu este în concediu în străinătate. Ea trebuia să conteste măsura instanței. I s-au cerut explicații de ce nu a făcut contestație!”, ne-au precizat sursele citate. Cel mai probabil, Ingrid Botezatu va trimite un punct de vedere prin e-mail. Ea este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, unitate de parchet care a făcut ancheta și a dispus și trimiterea în judecată a celor șapte violatori. Raportul, care va fi întocmit de PÎCCJ, va fi semnat luni de procurorul general Tiberiu Nițu, care se întoarce din concediu.

Caz asemănător și la Giurgiu. CSM cere anchetă

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazul unei adolescente din județul Giurgiu, în vârstă de 16 ani, care, pe când avea doar 14 ani (2013), a fost victima unor tineri, acuzați de relații sexuale cu o minoră, a intrat în atenția Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce a fost relatat în presă. Președintele CSM, Marius Tudose, a solicitat ieri Inspecției Judiciare să facă verificări la instanțele și parchetele din județul Giurgiu, în vederea „identificării dosarului și efectuării de verificări”, se arată într-un comunicat postat ieri pe site-ul CSM.

Plângerea minorei a fost înregistrată la poliție în data de 5 ianuarie 2013, iar faptele se petrecuseră la data de 3 ianuarie 2013. În data de 6 ianuarie 2013 a fost emisă ordonanță de reținere pentru cei șapte tineri cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani pentru infracțiunea de întreținere de act sexual cu o persoană minoră, după care Tribunalul Giurgiu a dispus în acest caz obligativitatea pentru cei cercetați de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

Judecătorii de la Tribunalul Vaslui, care au eliberat patru violatori, pasibili de abuz în serviciu

Surse apropiate anchetelor declanșate pentru a descoperi împrejurările exacte care au dus la eliberarea din arestul preventiv și a celorlalți patru inculpați, trimiși în judecată sub acuzația de viol și lipsire de libertate în mod ilegal, au dezvăluit pentru „Evenimentul zilei” că judecătorii de la Tribunalul Vaslui ar putea avea mari probleme. „Procurorii de ședință au cerut tot timpul să fie menținuți în arest. Judecătorii de la Tribunalul Vaslui nu puteau să-i elibereze pe cei patru inculpați, pe motiv că dispun această măsură pentru egalitate de tratament cu ceilalți trei acuzați eliberați la Judecătoria Vaslui. Sunt situații total diferite. Cei trei au recunoscut faptele, în timp ce restul nu. Magistrații care au făcut asta sunt pasibili să răspundă pentru abuz în serviciu, dacă nu se descoperă și vreo faptă de corupție”, ne-au precizat surse din rândul magistraților.