Cazul sacoșei cu cocktail-uri Molotov din Alba Iulia, un mister pentru polițiști. Autoritățile nu au identificat niciun suspect de trei luni

Cazul sacoșei cu cocktail-uri Molotov din Alba Iulia, un mister pentru polițiști. Autoritățile nu au identificat niciun suspect de trei luni Sursă: Szabolcs Stieber | Dreamstime.com

Stadiul cazului privind sacoșa cu cocktail-uri Molotov găsită în Cetatea Alba Iulia este reprezentat de un dosar penal „in rem” și o cerere în așteptare pentru realizarea unei expertize la un laborator criminalistic din București.

Dosar penal a fost deschis în cazul sacoșei cu cocktail-uri Molotov din Alba Iulia, dar nu există niciun suspect identificat încă. Mai mult, expertiza substanței din cele patru sticle se așteaptă să fie realizată abia în luna iunie 2023, la un laborator din București. Cu alte cuvinte, conținutul celor patru sticle găsite în 8 februarie 2023 nu a fost încă descifrat.

Poliția nu a reușit să identifice niciun suspect în cazul cocktail-urilor Molotov

Din informațiile disponibile, se pare că substanța din cele patru sticle ar fi fost benzină. Acestea, sub forma de cocktail-uri Molotov, au fost descoperite într-un coș de gunoi, ambalate într-o plasă de cumpărături și având câte o cârpă introdusă în gura sticlei. Este de remarcat că sticlele erau destul de bine realizate în acest scop.

„Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către Poliția Locală Alba Iulia cu privire la faptul că angajați ai firmei de salubritate au găsit, într-un coș de gunoi amplasat în parcul din fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, o sacoșă cu patru sticle, în care se găsește o substanță posibil inflamabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din polițiști de ordine publică, investigații criminale și criminaliști care efectuează investigații cu privire la acest incident, urmând ca lichidul din sticle să fie expertizat, în condiții de laborator”, au transmis cei de la IPJ Alba.

Sticlele descoperite în Alba Iulia miroseau a benzină, însă pentru a fi considerate cocteiluri Molotov clasice, acestea ar trebui să conțină și ulei de motor. Atunci când sticla este spartă, conținutul este împrăștiat și intră în contact cu flacăra fitilului, ducând la incendiere. Uleiul de motor ajută la lipirea benzinei de orice suprafață.

De asemenea, polițiștii au transmis atunci că se analizează imaginile video de pe camerele de supraveghere din zonă pentru a identifica persoana care a băgat plasa cu sticle în coșul de gunoi, potrivit Adevărul.