

Surse din Comisie au declarat pentru Evenimentul zilei că explicaţiile oferite nu au mulţumit, fiind etichetate ca „hazardante”.
Reamintim că senatorul Mircea Diaconu nu s-a dat plecat din Senatul României nici după ce a fost stabilit incompatibil, în mod definitiv, prin verdictul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care „a parafat” soluţia dispusă de Agenţia Naţională de Integritate.
Senatul a votat pentru Mircea Diaconu, nerespectând astfel o hotărâre definitivă şi irevocabilă emisă de cea mai important instanţă a puterii judecătoreşti. Experţii CE aflaţi la Bucureşti pentru misiunea de evaluare a progreselor realizate de ţara noastră în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, şi-au exprimat îngrijorarea faţă de atitudinea Parlamentului în raport de Justiţie, ne-au precizat surse din Comisie.
Astăzi, membrii delegaţiei CE au avut întâlnire şi cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii misiunii de evaluare au apreciat decizia forului suprem al judecătorilor şi procurorilor de a sesiza Curtea Constituţională cu conflictul constituţional între puterile statului în cazul Diaconu, ca fiind o dovadă a independenţei justiţiei.