Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul copilului născut în toaleta spitalului: medicii nu sunt vinovaţi
Cazul copilului născut în toaleta spitalului: medicii nu sunt vinovaţi

Cazul copilului născut în toaleta spitalului: medicii nu sunt vinovaţi

Consiliul director al Spitalului Judetean de Urgenţă Vâlcea a decis astăzi că niciunul dintre medicii implicaţi în cazul femeii care a născut în toaleta unităţii sanitare nu este vinovat.

Medicii Ion Tanislav, cel care a văzut primul pacienta şi a pus diagnosticul de colică renală, şi dr. Alexandru Turcitu, medicul internist care a făcut ecografia şi a stabilit că femeia are o tumoră şi trebuie operată, Daniela Tanislav, cea care a resuscitat bebeluşul, nu vor fi sancţionaţi administrative.
"În cadrul comitetului director am stabilit că medicii au respectat fişa postului şi nu au încălcat niciun ordin al ministrului sănătăţii în ceea ce priveşte organizarea în UPU. Dacă a fost sau nu culpă medicală va hotărî Colegiul Medicilor care se poate autosesiza în cazul în care familia nu depunde plângere", explică Georgeta Sălişte, directorul spitalului.
"Familia nu a depus plângere şi nici nu cred că va depune pentru că femeia a ascuns sarcina, asta este clar. Iar noi nu ne-am autosesizat pentru că deocamdată nu se pune problema de culpă medicală. Să aşteptăm finalizarea anchetelor", susţine la rândul său Adrian Pătrulescu, preşedintele Colegiului Medicilor Vâlcea.
Anchetă a poliţiei
Cazul a intrat deja în atentia poliţiei, care trebuie să stabilească dacă mama a ascuns sarcina cu intenţia de a scăpa de făt sau a născut accidental în toaletă. Dacă se va demonstra că totul a fost făcut cu intenţie, femeia va fi acuzată de tentativă de pruncucidere, potrivit comisarului şef Valeriu Piron, de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Vâlcea.
Mihaela Pal (41 de ani) susţine în continuare că nu a ştiut că era gravidă şi că nu a avut niciun simptom în decursul celor nouă luni de sarcină, deşi se afla la a patra sarcină.