Evenimentul ZileiJustitieCazul Caracal. Cade un pion important. Acuzațiile sunt foarte grave

Cazul Caracal. Cade un pion important. Acuzațiile sunt foarte grave

Cazul Caracal. Cade un pion important. Acuzațiile sunt foarte grave
Procurorul Ovidiu Cristian Popescu, cel care i-a ținut pe polițiști la poarta lui Gheorghe Dincă, riscă pedepse foarte grave pentru fapta sa.

Ovidiu Cristian Popescu, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, a fost trimis în judecată disciplinară de Inspecția Judiciară, fiind acuzat de exercitarea funcției cu gravă neglijență, abatere disciplinară prevazută de art. 99 lit. t, teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

El a fost chemat la CSM, pentru data de 27 noiembrie 2019, în fața Secției pentru procurori în materie disciplinară, care îl vor judeca.

Inspectorii de caz au reținut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în casa lui Gheorghe Dinca cu mandat de percheziție, anterior orei 06:00.

„S-a constatat ca urmarirea penala s-a desfasurat fara coerenta, informatiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea intr-o singura directie. Informatiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistentei fiecareia intrucat existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului si gasirea minorei. Lipsa de organizare si de coordonare a activitatilor a generat ignorarea starii de flagranta in care se afla prezumtivul autor al infractiunii continue, catre care se indreptau toate indiciile obtinute in data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea marcii si ulterior a numarului de inmatriculare a masinii in care a fost luata minora, identitatea proprietarului masinii, identitatea utilizatorului numarul de telefon, aspectele exterioare ale locuintei numitului Dinca Gheorghe, continutul apelurilor la 112. Mentionam ca exercitarea actiunii disciplinare reprezinta o etapa a procedurii disciplinara şi nu constata definitiv vinovatia magistratilor cercetati disciplinar”, se arată în documentul IJ, citat de Monitorul Justiției.


Accesează: