Ministerul Sănătăţii a luat decizia demiterii profesorului Beuran după ce a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a evenimentului din data de 22 decembrie 2019, când o pacientă a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corporală şi care pe 29 decembrie 2019 a şi decedat. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, ar fi încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. În urma acestei decizii, medicii de la Spitalul Floreasca au anunțat că intră în grevă și că vor asigura doar situațiile de urgență.

”Solicităm să se ancheteze situaţia care a permis ca acest incident să se întâmple”

„Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca doreşte să îşi exprime îngrijorarea faţă de felul în care este tratat un incident medical regretabil şi de lipsa respectului şi deontologiei a tuturor celor implicaţi. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu şi a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca, înainte de finalizarea oricărei anchete, să fie demis din funcţie prof. dr. Mircea Beuran. Solicităm Ministerului Sănătăţii să ancheteze incidentul, dar mai ales situaţia care a permis ca acest incident să se întâmple.

Dorim să semnalăm că situaţia spitalului este extrem de gravă şi că această situaţie se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care îşi desfăşoară activitatea în spital. În aceste condiţii, medicii au decis întreruperea activităţii atât în interesul nostru, cât şi al pacienţilor pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenţă medicală numai pentru urgenţele majore conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat al medicilor de la Floreasca.

Te-ar putea interesa și: