"Ne-am aflat în contact cu răpitorii şi ei au părut, la un moment dat, că sunt receptivi la ideea unei negocieri care ar fi condus la eliberarea sa, dar au întrerupt comunicarea cu noi şi cu familia", a precizat Philip Balboni, pentru postul de televiziune MSNBC.

Balboni a mai explicat și faptul că,  după lansarea atacurilor aeriene americane în Irak, pe 8 august, islamiștii i-au ameninţat pe părinţii lui Foley că fiul lor va fi ucis.

"Nu am făcut public acest fapt, dar există un mesaj, după începutul atacurilor, care a fost transmis familiei şi afirmă că James va fi executat. Am sperat şi ne-am rugat să nu fie cazul şi am făcut tot ce am putut pentru a restabili comunicarea cu ei şi pentru a le spune că Jim era doar un jurnalist nevinovat care iubea poporul sirian, înţelegea islamul şi dorea doar să relateze istoria poporului din Siria. Începutul atacurilor probabil a pecetluit soarta lui Jim", a mai povestit directorul site-ului.

Nu în ultimul rând, Balboni a mai afirmat că familia jurnalistului se concentrează acum asupra sorţii altor ostatici, inclusiv a americanului pe care Statul Islamic ameninţă că îl va ucide dacă atacurile vor continua.