CAZUL arestării lui Alexander Adamescu. ANP a sesizat Parchetul General pentru FALSIFICAREA unui document

CAZUL arestării lui Alexander Adamescu. ANP a sesizat Parchetul General pentru FALSIFICAREA unui document

În urma arestării lui Alexander Adamescu în Marea Britanie, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis că a sesizat Parchetul General. Oficialii penitenciarelor susțin că, în urma verificărilor effectuate, s-a constatat că reprezentantul legal al lui Adamescu a folosit un document falsificat.

Administrația Națională a Penitenciarelor a reacționat în urma știrilor referitoare la arestarea lui Alexander Adamescu, în Marea Britanie. După ce autoritățile britanice au dezvăluit că fiul fostului miliardar, Dan Adamescu, ar fi folosit acte falsificate în instanță, emise de ANP, oficialii administrației penitenciarelor au precizat că, în cursul lunii ianuarie a.c., „la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost întreprinse demersuri interne de verificare a veridicității documentului supus mediatizării”.

ANP susține că rezultatul verificărilor interne a stabilit faptul că „documentul analizat, în forma și conținutul prezentate autorităților britanice de către reprezentantul legal al numitului Bogdan Alexander ADAMESCU, nu a fost emis și, în consecință, nici nu poate fi asumat de către Administrația Națională a Penitenciarelor”.

Administrația Națională a Penitenciarelor menționează că transmiterea oricăror informații sau documente referitoare la garanțiile acordate statelor partenere,„ în vederea aplicării mandatelor de arestare europene emise de instanțele naționale, se realizează prin Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară – Serviciul Cooperare judiciară internațională din cadrul Ministerului Justiției”.

Drept urmare, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Parchetul General), pe data de 14 februarie 2018, „cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunilor prevăzute de: art. 320 alin (1) – Falsul material în înscrisuri oficiale și art. 323 – Uzul de fals, din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal”.

„Cercetarea cauzei și emiterea unei soluții finale cad în sarcina organelor judiciare abilitate”, se arată în comunicatul ANP.