Cazinoul Constanța, urmărit de ghinion. Bâjbâielile politice pun în pericol reabilitarea

Cazinoul Constanța, urmărit de ghinion. Bâjbâielile politice pun în pericol reabilitarea

Restaurarea Cazinoului din Constanța ar fi putut începe în perioada imediat următoare dacă decizia privind desemnarea constructorului nu ar fi fost luată exact acum când se umblă la configurarea noului guvern, cabinetul interimar Dăncilă fiind obligat să semneze doar acte administrative. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins contestația consorțiului care a pierdut a patra licitație pentru reabilitarea imobilului emblematic al Constanței, dar nu se știe care dintre guverne își va asuma semnarea contractului.

Decizia prin care Consiliul Național pentru Soluția Contestațiilor a respins contestația firmei care a pierdut a patra licitație pentru restaurarea celui mai important imobil din România realizat în stil Art Nouveau a fost dată exact în ziua moțiunii de cenzură când, în parlament,  guvernul Viorica Dăncilă pierdea puterea. Asta înseamnă că Ministerul Dezvoltării, în ograda căruia este Cazinoul prin Compania Națională de Investiții, primăria Constanța precum și câștigătorul licitației pot semna contractul de reabilitarea al imobilului simbol abandonat de peste 10 ani în paragină. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, spune că este oricând disponibil pentru semnarea contractului.

“Aștept să văd ce decizie ia, fie guvernul interimar, fie noul guvern. Sunt oricând disponibil pentru semnarea contractulului. Legea permite semnarea contractului chiar dacă contestatarul are la dispoziție calea de atac prin instanță”, a declarat, astăzi, Decebal Făgădău. Iar ceea ce se va întâmpla cu Cazinoul trebuie citit în “cheie politică”, potrivit primarului. “Așa că, fac apel la curaj. Sunt convins că, dacă va avea răgaz, ministrul interimar al Dezvoltării, Daniel Suciu, își va asuma semnarea contractului cu Cazinoul. În situația în care se schimbă guvernul, voi face același apel la noul ministru al dezvoltării. Să vină și să semnă contractul, trebuie doar curaj. Astăzi avem toate condițiile legale de partea noastră”.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului era de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție). “Lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii, iar valoarea totală estimată a investiţiei este de peste 111.500.000 de lei”, anunța ministrul dezvoltării, Daniel Suciu, în 8 mai a.c. după aprobarea sumei în ședința Executivului.

Ne puteți urmări și pe Google News