Doi primari și-au dat în judecată primăriile, ca să le mărească lefurile

Doi primari și-au dat în judecată primăriile, ca să le mărească lefurile Sursă foto: Captură ecran

Doi primari din Prahova, nemulțumiți de salariile pe care le obțin au decis să acționeze în instanță propriile primării pe care le conduc. Unul dintre cei doi edili condamnă faptul că dascălii au primit salarii mai mari în timp ce Guvernul a înghețat indemnizațiile pentru funcționarii publici.

Nemulțumiți de faptul că Guvernul le-a înghețat indemnizațiile, doi primari din Prahova au decis să acționeze în instanță chiar primăriile pe care le conduc. Este vorba de social-democratul Costea Daneluș, primar în Slănic și de Dragoș Niță, primarul liberalilor din Plopeni.

 Caz unic în Prahova. Doi primari au dat în judecată primăriile pe care le conduc

Dragoș Niță ar avea legături cu Iulian Dumitrescu și Dumitru Tudone. Primarul din Plopeni i-ar fi luat pe cei doi în spațiue pentru ca aceștia să poată candida pe listele din Prahova. Primarul din Plopeni a fost ales în 2020. Iulian Dumitrescu a fost plasat recent sub control judiciar într-un dosare de corupție.

Președinte CJ Prahova a primit interdicția de a-și mai exercita funcția, iar atribuțiile sale au fost delegate vicepreședintelui Dumitru Tudone. Se pare că cei doi primari care s-au îndreptat în instanță împotriva instituțiilor pe care chiar ei le conduc sunt nemulțumiți de lefurile pe care le primesc.

Ne puteți urmări și pe Google News
Primari din Prahova și-au dat în judecată propriile primării

Sursa: Dreamstime.com

Nemulțumiți de grila salarială

În plus, spun cei doi edili, dascălii ar fi mai bine plătiți. Costea Daneluș, primarul din Slănic a decis și-a exprimat nemulțumirea în felul următor: Păi ce, profesorii și medicii mănâncă cu două guri și noi doar cu una?”.

Pe de altă parte, președintele Asociației Comunelor din România precizeză limpede, că un primar în funcție nu poate da în judecată propria instituție. Punct de vedere exprimat și de avocați care susțin că demersul celor doi primari nu poate avea câștig de cauză atât timp cât Ordonanțele de Urgență ale Guvernului referitor la plafonarea indemnizațiilor și salariilor nu sunt declarate neconstituționale.

Primari din Prahova și-au dat în judecată propriile primării

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Legături cu fostul președinte CJ Prahova, Iulian Dumitrescu

Costea Daneluș, primarul din Slănic a intentat proces primăriei pe care o conduce încă de anul trecut. Contatctat de jurnaliști, Daneluș a ținut să explice că nu a îndreptat acțiunea împotriva primarului ci împotriva instituției pe care o conduce.

Un consilier al edilului a făcut lumină în acest caz. Cu alte cuvinte, UAT-ul (Unitatea Administrativ Teritorială) a fost dată în judecată de cetățeanul Costea Daneluș. Dragoș Niță, primarul din Plopeni a decis la rândul lui să dea în judecată primăria pe care o conduce, în speranța că Guvernului îi va restitui sumele pe care i le-a reținut.

Demersul celor doi edili a fost pus în practică și de viceprimari, nemulțumiți la rândul lor de faptul că executivul le-a micșorat salariile. Cazul celor două primării din Prahova este unic în țară. Niciun alt ales local nu i-a trecut prin cap să dea în judecată primăriile pentru a obține mai mulți bani, notează Digi24.