Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz îngrijorător în America. Mai multe vidre au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Cum s-au infectat
Caz îngrijorător în America. Mai multe vidre au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Cum s-au infectat

Caz îngrijorător în America. Mai multe vidre au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Cum s-au infectat

Mai multe vidre de la un acvariu din statul Georgia, Statele Unite ale Americii, s-au infectat cu coronavirus și prezintă simptome specifice bolii.

Alertă pentru autoritățile din statul Georgia (Statele Unite ale Americii), după ce mai multe vidre de la un acvariu au fost testate pozitiv cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției unde se află vidrele. Mai multe exemplare vârstnice de vidre, ce fac parte din specia Aonyx cinereus (vidra orientală cu picioare scurte) au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Prezintă simptome specifice bolii, la fel ca oamenii. Așteptările pe care le au reprezentanții acvariului unde se află vidrele

Animalele au prezentat simptome specifice, pe care le au și oamenii atunci când contractează acest virus. Au început să prezinte simptome respiratorii uşoare: să strănute, să le curgă nasul, să fie uşor letargice şi să tuşească”, au comunicat public reprezentanţii acvariului. De asemenea, ei au mai afirmat că se aşteaptă ca animalele să se recupereze complet.

„În momentul de faţă, ele nu mai sunt expuse, ci tratate de specialişti şi de echipele de îngrijitori”, se mai precizează în comunicat. A rămas un secret numărul vidrelor care au fost afectate de coronavirus.

Cine ar fi fost sursa de infectare cu coronavirus pentru vidrele de la acvariul din Georgia (SUA)

Tonya Clauss, o reprezentantă a acvariului, a anunțat că vidrele se află sub o monitorizare foarte atentă şi au prezentat doar simptome uşoare ale bolii. „Ne aşteptăm ca toate să-şi revină complet”, a spus Tonya Clauss, conform Agerpres. Se bănuiește faptul că vidrele au contractat noul coronavirus de la un membru al personalului, care era asimptomatic, în condiţiile în care animalele nu au avut contact direct cu vizitatorii acvariului aflat în statul Georgia, mai precizează sursa citată.


LA STAMPA: Coronavirus: Ungaria interzice fermele de nurcă și de alte animale din care pot fi confecţionate blănuri

Este vestea-șoc despre coronavirus și animalele de casă. Studiu științific de ultima oră

Nouă maimuțe, primele animale din lume vaccinate împotriva Covid-19


Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.