Un cunoscut medic a dezvăluit câte ouă fierte este bine să mâncăm de Paște și care sunt rețetele pe care trebuie să le evităm pentru a nu ne îngrășa. El a declarat că riscurile sunt mari dacă exagerăm cu mâncarea.
Alin Popescu, medic de medicină sportivă, a explicat câte ouă fierte este bine să mâncăm în perioada Paştelui, dar şi care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm. El a reamintit că rețetele de Paște sunt calorice și că nu trebuie să exagerăm.
„Ouăle roşii sunt foarte bune. În general, într-o perioadă de sărbătoare, numărul de ouă consumate în săptămâna respectivă ar trebui să fie de 10. Asta nu mi se pare mult. Eu spun cam 6-8 pe săptămână, dar fiind Paştele, chiar şi 12 ouă nu mi se pare mult într-o săptămână. Mai mult de 3 pe zi oricum nu mănânci.
Cârcotaşii ar spune altceva. Că deja ouăle alea le-ai mâncat în pască, în cozonac. Şi că de fapt nu sunt 10, sunt 20. Şi au şi dreptate.
Legat de ouăle în salata de boeuf, aici e altă discuţie. Salata asta poate fi o variantă soft, aproape de regim, şi poate să fie o nenorocire înecată într-o maioneză comercială care nu mai are nimic sănătos. E chestie de interpretare. Şi toate reţetele astea reinterpretate au variante light şi variante mai grele”, a declarat medicul Alin Popescu.
Rețetele care trebuie evitate de Paște
Medicul a mai spus că este indicat să evităm prăjelile, mai exact şniţelele, cartofii prăjiţi, caşcavalul pane, și să preparăm rețete la cuptor. El a declarat că rețetele foarte calorice nu trebuie să existe pe masa de Paște și că sănătatea este pe primul loc.
„Trebuie să ne gândim la modul în care preparăm lucrurile. Primul meu sfat pe care îl dau de câţiva ani este următorul: nu faceţi niciun fel de prăjeală. Şi asta îi blochează pe mulţi, că deja întreabă cum fac ei şniţelele, cartofii prăjiţi. Grătarul e foarte bun, prin comparaţie. Cuptorul e bun, aburul e bun. Prăjeala nu e bună. Adică ochiuri îmbibate în ulei, şniţele, cartofi prăjiţi, caşcaval pane. Astea trebuie să dispară”, a mai precizat medicul, potrivit DCnews.