Câte ore pe noapte mai doarme ministrul Cîțu, de la Finanțe. Este în pragul colapsului fizic

FLORIN CITU, MINISTRUL DE FINANTE

Florin Cîțu a recunoscut că abia reușește să mai doarmă cinci ore pe noapte, asta însemnând faptul că este în pragul unui colaps fizic.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a recunoscut că abia reușește să mai doarmă cinci ore pe noapte, asta însemnând faptul că este în pragul unui colaps fizic. Demnitarul a spus că nu mai are când să și doarmă, și asta pentru că este la minister de dimineața până noaptea târziu, unde se străduie din răsputeri să mai facă rost de bani pentru a face lucrurile în economie să se miște.

În cadrul unui interviu pentru rock.fm, Florin Cîțu a mai spus că se va testa și el, după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, și cel al Transporturilor, Lucian Bode au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. În aceste zile, când numărul de infectări crește alarmant, este foarte important, spune ministrul de Finanțe, ca economia să rămână deschisă, pentru a putea produce suficiente resurse la bugetul de stat pentru a putea finanța achiziția de materiale sanitar, de echipamente și de medicamente, dar și pentru a se putea plăti pensiile.

„Despre posibilul lockdown în economie şi rectificarea bugetară. Trimestrul trei o să fie unul pozitiv pentru România. Vreau să le mulţumesc românilor şi companiilor care şi-au plătit impozitele la timp. Oamenii au reacţionat pozitiv. Depinde doar de noi dacă o să fie şi în trimestrul, depinde dacă vom investi în continuare”, a spus Cîțu.

Medicii trag un serios semnal de alarmă

Privarea de somn nu este un lucru foarte bun pentru organismul uman. Medicii spun că o persoană adultă trebuie să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte, în caz contrar apar dezechilibre mari în organism.

„Privarea corpului de somn le fura de asemenea neuronilor capacitatea de a funcționa corespunzător. Astfel, se ajunge la lacune cognitive în ceea ce privește modul in care percepem lumea din jurul nostru și cum reacționăm la aceasta. Totuși, nu exista standarde legale sau medicale pentru identificarea șoferilor foarte obosiți aflați în trafic asa cum există pentru cei cu alcoolemie ridicata”, a declarat medicul Itzhak Fried, profesor de neurochirurgie la UCLA.

Un alt medic care a participat la studiul respectiv, susține că pur și simplu a observat că celulele creierului s-au oprit din activitate, atunci când a fost instaurată oboseala cronică. ”Am observat cu fascinație modul în care privarea de somn a întrerupt activitatea celulelor creierului”, a adăugat dr. Yuval Nir de la Universitatea din Tel Aviv.