Drobul de miel este unul dintre cele mai îndrăgite preparate de pe masa de Paște. Acesta este aproape nelipsit, gospodinele pregătindu-l după rețete lăsate de bunici. Cătălin Scărlătescu a devenit nostalgic atunci când a împărtășit rețeta pentru cel mai delicios drob, susținând că an de an își amintește de mirosul din bucătăria bunicii.
Chef Cătălin Scărlătescu a decis să dezvăluie rețeta bunicii pentru drobul de miel. La mijloc este un secret care făcea ca în bucătărie să miroase extrem de bine, astfel rămânând întipărit în mintea celebrului bucătar.
Chiar dacă vorbim despre rețete care nu par prea complicate, totuși ele au un secret ce le oferă un gust special. Cătălin Scărlătescu a aflat secretul drobului de miel de la bunica sa și l-a împărtășit cu gospodinele, prezentând rețeta pas cu pas.
„În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei, a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, povestea Cătălin Scărlătescu acum ceva vreme.
Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru drobul de miel
Ingrediente:
- organele de la un miel (ficat, rinichi, plămâni, inimă)
- 250 g carne de miel
- 400 g ceapă și usturoi verde
- 400 g mărar și pătrunjel verde
- ouă bătute (pentru fiecare kg de compoziție se folosesc 8 ouă)
- sare
- piper
- ulei
- prapure
Drobul de miel are câteva secrete pe care puține gospodine le cunosc. Gustul diferă în funcție de cantitatea de carne sau de organe pe care o pune în compoziție. De asemenea, chef Cătălin Scărlătescu atrage atenția asupra folosirii unui prapure.
Carnea și organele de miel trebuie spălate bine, în mai multe ape. Ele se taie cubulețe, apoi se prăjesc în tigaie, în ulei de floarea soarelui. Ulterior se lasă la scurs. Următorul pas este să tocăm ceapa și usturoiul, pe care le călim cu sale și piper în aceeași tigaie în care am prăjit carnea.
Verdețurile se toacă și ele mărunt. Toate ingredientele pregătite anterior se adaugă într-un vas încăpător, unde le amestecăm. După ce am amestecat întreaga compoziție o cântărim, pentru a afla câte ouă sunt necesare. Ouăle se bat și pe pun peste compoziție. Asezonăm cu sare și piper după gust, apoi întreaga compoziție este pusă în prapure.
Drobul de miel se pune la cuptorul preîncălzit la 140-150 de grade Celsius, vreme de 50 de minute, în funcție de cuptor. După ce timpul a expirat, se lasă la răcit și se scurge grăsimea.
În ziua de Paște, drobul se servește rece, cu ouă roșii și ceapă.