Cătălin Cherecheș plătea regește. 90.000 de lei, salariul unei handbaliste de la Baia Mare

Cătălin Cherecheș plătea regește. 90.000 de lei, salariul unei handbaliste de la Baia Mare

Evenimentul zilei a intrat în posesia unui stat de plată de salarii din care am aflat că handbalistele de la Minaur Baia Mare erau plătite cu salarii astronomice. Pe hârtie, pentru că, potrivit surselor EVZ, banii nu intrau toți în buzunarele fetelor. Anul trecut, se acumulaseră datorii de 500 de mii de euro, iar echipa s-a dezintegrat

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, care a câștigat din închisoare un nou mandat, se află acum sub control judiciar. Acesta a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu, la fals în înscrisuri și la evaziune fiscală, toate cele patru acuzații în formă continuată.

Cătălin Cherecheș, care se erijează într-un mare susținător al sportului, a plătit cu bani grei, din buzunarele băimărenilor, componentele echipei de handbal feminin HCM Baia Mare.

„Am făcut mereu acte de susținere a sportului, am considerat că în România e nevoie să avem și Sport, Cultură,Sănătate. Întotdeauna există acte normative neclare, care sunt la mâna unui anchetator și care te pun într-o situație vulnerabilă. Decizia pe care o vom lua este să nu mai susținem sportul și să retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primăriei documente care țin exclusiv de finanțare”, spunea Cătălin Cherecheș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul controla tot

EVZ a intrat în posesia unui stat de plată din care se vede clar că „fetele lui Cherecheș”, erau plătite regește. Salariile lor ajungeau și la 90.000 de lei lunar, bani care, după cum spun unele surse din anchetă nu intrau toți în buzunarele handbalistelor.

„O parte din banii dați fetelor se întorcea în buzunarele finațatorilor. Nu luau ele toți banii”, a declarat pentru EVZ un apropiat al clubului băimărean.

Afirmațiile de mai sus au fost susținute și de procurorii DNA, care au descoperit că edilul suspendat era creierul întregii afaceri a clubului HCM Baia Mare. El făcea transferurile, el hotăra lefurile sportivelor, chiar și selecția acestora. „Cherecheş Cătălin era cel care conducea întreaga activitate a Clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare. Se ocupa, direct sau prin intermediul celorlalte persoane menţionate mai sus (n.r. Făt Kotecz, Bala, Năsăsiescu,oamenii lui Cherecheș), de selectarea jucătorilor şi jucătoarelor de handbal, de încheierea contractelor cu acestea, stabilirea valorii contractelor cu fiecare jucător în parte, de selectarea antrenorilor, echipamentelor, de modul de gestionare a sumelor de bani virate clubului de către Consiliul local al municipiului Baia Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş”, au susținut procurorii.