Numărul oamenilor de știință din întreaga lume este de aproximativ opt milioane. Dacă fiecare dintre ei ar lucra la un proiect timp de zece ani, ar face sute de noi descoperiri stiințifice.
Existența noastră este înconjurată la tot pasul de lucruri care par greu de crezut, sau pe care nici măcar nu le observăm în rutina zilnică. Studiile, testele și cercetările scot mereu la iveală astfel de aspecte interesante, pe care curioșii le devorează cu scopul de a-și îmbogăți cultura generală.
2o de curiozități mai puțin cunoscute
1. Omul respiră în medie de 5 milioane de ori pe an. 2. Lunile care încep duminica au mereu ziua de vineri în data de 13. 3. Omul se naște cu 300 de oase, dar la maturitate mai are doar 206. 4. O persoană obișnuită petrece 2 săptămâni din viață așteptând lumina verde la semafor.
5. Ai nevoie de mai multe calorii pentru a mânca o bucată de varză decât are însăși varza. 6. Până în 2080, se estimează că populația lumii va ajunge la 15 miliarde de indivizi. 7. Indienii nativi americani își numeau copiii după primul lucru pe care îl vedeau o dată ce ieșeau din cortul unde se năștea bebelușul. 8. Unele specii de gândaci pot trăi pentru câteva săptămâni cu capul tăiat. 9. Este imposibil să strănuți cu ochii deschiși
10. În 1386, în Anglia, un porc a fost ucis prin spânzurare, ca pedeapsă pentru uciderea unui copil. 11. Dacă stresul vieții moderne ar fi înlăturat, omul ar dormi în jur de 10 ore pe zi. 12. Unul din cinci adulți crede că extratereștrii se ascund printre noi deghizați în oameni. 13. Elefantul este singurul mamifer care nu poate sări. 14. Limba fiecăruia dintre noi este diferită, exact ca amprentele degetelor. 15. 11% din populația lumii este stângace.
16. Cel mai lung zbor cunoscut al unei găini a durat 13 secunde. 17. Pentru a produce un kilogram de miere, o albină ar trebui să viziteze 2 milioane de flori. 18. Planeta noastră este singura care nu este numită după un zeu. 19. O colonie de 500 de lilieci poate mânca aproximativ 250.000 de insecte într-o oră. 20. Un ceas stricat arată ora corectă de două ori pe zi.