Cât de des trebuie să ne spălăm pe cap. Produsul care trebuie aplicat în fiecare zi

Sursa: Arhiva EVZ

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO și membru al Societății Române de Dermatologie, a oferit câteva recomandări legate de îngrijirea și spălarea părului.

Ioana Marinescu a explicat că este important să nu folosit un șampon agresiv. Despre spălatul părului zilnic, ea a precizat că este important să-i lăsăm părului timp să secrete și sebumul lui natural. Dacă îl speli zilnic, o să-l usuci foarte mult. Mai mult decât atât, Ioana a spus că o spălare la două, trei zile este binevenită, în funcție de tipul de păr.

În plus, vara este momentul în care părul trebuie hidratat din plin pentru că se usucă și devine casant din cauza soarelui, a subliniat Ioana Marinescu, adăugând: „În general, părul cu pigment închis este un păr mult mai rezistent și mai lucios comparativ cu un păr foarte deschis.” În același timp, specialista a vorbit și despre cauzele căderii părului. Ea a precizat câteva dintre acestea: hormonale, de mediu, de stres, cauze genetice. De asemenea, este foarte important să avem un produs cu care să ne simțim confortabil în momentul în care îl aplicăm.

Produsul ce trebuie aplicat 365 de zile pe an, chiar și atunci când e frig

Ioana Marinescu are câteva recomandări cu privire la produsele esențiale în lupta cu petele inestetice. Fondatoarea PLUSH BIO a precizat că există câteva ingrediente importante pe care le poți folosi în cazul în care îți dorești să estompezi petele pigmentare sau să le faci să nu apară. Astfel, protecția solară este foarte importantă, trebuie aplicată 365 de zile pe an, chiar dacă este frig. Dacă tenul este predispus, te poți hiperpigmenta și iarna. Acest lucru se poate întâmpla și de la lumina neonului.

Mai mult decât atât, produsele pe bază de vitamina C, care ajută la luminozitatea tenului sunt foarte importante. Vitamina C este un antioxidant extrem de intens. Antioxidanții sunt prima armă cu care luptăm împotriva fotopigmentării. Acidul feluric este un alt antioxidant excepțional, care, într-o concentrație de 2%, poate să lumineze tenul și să elimine hiperpigmentarea. Acesta nu ar trebui să lipsească, dacă dorim elasticitatea tenului, luminozitatea.

„Un alt ingredient demn de menționat este acidul azelaic, cunoscut ca fiind senzațional pentru depigmentare. Noi avem o formulă de acid azelaic combinat cu arbutin, un ingredient care ajută la luminozitate și depigmentare în proporții foarte mari”, a subliniat Ioana Marinescu.

Care sunt cauzele hiperpigemntării

Marinescu a adus precizări legate și de cauzele hiperpigmentării. Acestea pot fi de la cauze hormonale, la cauze de mediu. În cazul în care ești gravidă este un tip de hiperpigmentare caracteristică de care e greu să scapi după naștere. Pot fi hiperpigmentări post-traumatice. De exemplu, hiperpigmentarea din zona mustaței este foarte întâlnită și este cauzată de epilarea agresivă și continuă cu benzi depilatoare. Expunerii necontrolate la soare, fără protecție solară poate fi o altă cauză a hiperpigmentării. Dacă iei anticoncepționale, este posibil să îți hiperpigmenteze tenul.

„Să tratăm serios curățarea tenului. Dacă petele sunt foarte profunde, este destul de greu să scăpăm de ele. Când dorim să eliminăm petele de pe piele, să ținem cont că produsele pot fi chiar ele foarte agresive. Dacă încercăm diferite metode chimice, este important să alegem sezonul corect, să nu tragem de cojițele respective”, a mai explicat specialistul Ioana Marinescu într-un interviu pentru DC News.