Evenimentul Zilei > Politica > Câștigătorii surpriză. Aur în Parlament. George Șerban contestă procesul electoral
Câștigătorii surpriză. Aur în Parlament. George Șerban contestă procesul electoral

Câștigătorii surpriză. Aur în Parlament. George Șerban contestă procesul electoral

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, la aflarea rezultatelor exit-poll care dau AUR cu peste 5%, a afirmat că „este o victorie unui partid nou, conservator creștin, la un an după înființare”.

El a mai spus că „scorul de acum nu este real, noi suntem la 8-9%.

„Felicitări sutelor de mii de români adevărați, este o victorie care vă aparține, la un an de la înființare, o victorie a neamului românesc. Nu o să va dezamăgim, nu o să vă trădăm, nu o să intrăm in niciuna din variante în vreo Coaliție de guvernare, pentru noi sunt la fel partidele lui Marcel Ciolacu cu partidele lui Iohannis. Vom vota doar în interesul țării”, a declarat Simion.

AUR contestă procesul electoral din Diaspora

Liderul AUR este nemulțimit de faptul că  și la aceste alegeri se poate vorbi de o fraudă, anunțând că va contesta procesul electoral din Diaspora.

„O să contestăm procesul electoral din Diaspora, este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis. 14.000 de voturi au dispărut inexplicabil, secții de vot au fost închise, în ciuda anunțurilor MAE. Unele secții de vot au fost închise cu 3 zile înainte de procesul de votare. După estimările noastre, aproape 100.000 de români nu au putut vota peste hotare pentru că li s-au cerut acte suplimentare.

Cineva trebuie să plătească. Nu suntem extremiști, dar suntem radicali. Este doar prima luptă câștigată de AUR”, a afirmat George Simion.

Cât despre viitoarele alianțe ale partidului pe care îl conduce, Simion a fost foarte tranșant: „Nu vom face alianță cu nicio formațiune politică pentru că suntem deja o alianță. Estimările noastre pentru votul din seara asta arată că am luat cel puțin 500.000 de voturi, suntem pe primele poziții la votul românilor de peste hotare”.

Cine este partidul AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid condus de co-președinții George Simion (cap de listă la Senat) și Claudiu Târziu (cap de listă la Camera Deputaților).

Partidul a fost practic înființat pe 1 decembrie 2019, de către George Simion după ce acesta a candidat, fără succes, ca independent la alegerile europarlamentare de anul trecut.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.