Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri parlamentare 2020. Gabriela Firea, declaraţii după ce a votat: Acum suflăm şi în iaurt
Alegeri parlamentare 2020. Gabriela Firea, declaraţii după ce a votat: Acum suflăm şi în iaurt

Alegeri parlamentare 2020. Gabriela Firea, declaraţii după ce a votat: Acum suflăm şi în iaurt

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat că a votat cu gândul la o majoritate parlamentară care să aducă o formulă guvernamentală cu oameni competenţi pentru o gestionare mai performantă a crizei sanitare.
Gabriela Firea a votat la prima ora şi a declarat: Este o zi de mare sărbătoare și vreau să transmit la mulți ani tuturor sărbătoriților. Am votat cu gândul la o majoritate parlamentară care să poată aduce o formulă guvernamentală cu oameni care să gestioneze mult mai bine criza sanitară, să testeze extins populația. Am votat pentru majoritatea care să pună bazele unei formule guvernamentale care să nu mai arunce povara pandemiei pe cetățeni, să nu mai închidă piețele, a declarat Gabriela Firea.
Gabriela Firea a transmis și pe Facebook un mesaj: Votez mereu cu gândul la oameni. Politicienii au această datorie. Eu nu o simt doar că pe o datorie, este chiar motivul pentru care am intrat în politică. Ce se întâmplă acum în țară, cu un guvern liberal și un președinte partizan, implicat brutal în campania electorală, nu poate fi tolerat, a subliniat Firea.

Pentru ce a mai votat Gabriela Firea la alegerile parlamentare 2020

Am votat cu gândul la o majoritate parlamentară care să poată aduce românilor o formulă guvernamentală cu specialişti, cu oameni competenţi, care să gestioneze mult mai performant criza sanitară (…) Am votat, de asemenea, pentru o majoritate parlamentară care să pună bazele unei formule guvernamentale care să nu mai arunce povara pandemiei către cetăţeni, să redeschidă şcolile, să nu mai închidă bisericile, să nu mai închidă pieţele, să redeschidă industria Horeca, să redeschidă teatrele, respectând măsurile igienico sanitare. Am votat cu gândul că noul Parlament va respecta şi va impune Guvernului să respecte legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte pensiile şi, de asemenea, alocaţiile pentru copii, a spus Gabriela Firea, la ieşirea de la urne.

Întrebată de jurnalişti cum priveşte imunitatea pe care i-ar conferi-o funcţia de parlamentar, ea a răspuns

Aceasta este mai mult o poveste, pentru că, în momentul în care (…) există anumite solicitări din partea instituţiilor statului, Parlamentul imediat a aprobat ridicarea imunităţii, dar nu este cazul să mă gândesc la aşa ceva. Toată activitatea mea a stat sub semnul legalităţii, corectitudinii, respectării tuturor instituţiilor statului, nu am de ce să mă tem. Am fost un om corect la Primărie şi voi fi cu siguranţă un om onest în Parlament, aşa cum am mai fost, pentru că, dacă vă aduceţi aminte, înainte de a fi primar, am mai avut un mandat de senator, deci nu merg în Parlament pentru imunitate, merg în Parlament pentru oameni, nu am de ce să mă tem, decât dacă, bineînţeles, forţe nevăzute şi obscure vor să fabrice ceva de genul acesta, dar se va dovedi foarte simplu că au fost făcături.

Primăria Municipiului Bucureşti a fost cea mai controlată şi verificată instituţie a statului

Au fost multe verificări şi audituri din partea tuturor forurilor. Ministerul de Finanţe, Curtea de Conturi, absolut toate instituţiile statului au făcut controale, verificări, audituri şi nu s-a găsit nimic în neregulă şi nu se va găsi nici de aici înainte. Un alt audit nu s-a realizat şi atunci când se va face cu siguranţă se va dovedi că activitatea mea şi a colegilor mei a fost una în deplină legalitate”, a afirmat Gabriela Firea.

Reprezentanţii PSD sunt foarte vigilenţi după ce s-a întâmplat la alegerile locale

Acum suflăm şi în iaurt. Din cauza unor situaţii care au fost la alegerile trecute, acum suntem foarte vigilenţi şi mergem la muncă să apărăm votul oamenilor, a declarat Gabriela Firea. În altă ordine de idei, ea le-a urat La Mulţi Ani! celor care poartă numele Sfântului Nicolae, a mai spus Firea, potrivit Agerpres.