Castelul Bran, restituit legal

Castelul Bran, restituit legal

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat astazi ca afirmatiile deputatului Dumitru Puchianu referitoare la "nulitatea" retrocedarii castelului dau dovada de "diletantism si superficialitate".

Adrian Iorgulescu a prezentat pozitia MCC pentru a face "anumite corectii si o buna informare a opiniei publice" asupra afirmatiilor lui Dumitru Puchianu cu privire la retrocedarea Castelului Bran.

"Directia Muzeului Bran este cea care a facut demersul de restituire a castelului. Hotararea a fost luata in urma consultarii cu Autoritatea Nationala pentru restituirea Proprietatii, care a stabilit ca singura institutie abilitata sa solutioneze cererea de restituire in natura a domeniului Bran este Muzeul Bran. Actul de restituire este semnat de directorul institutiei, el poarta toate continuarile posibile din punct de vedere legal. Dar asta nu s-a facut din dorinta noastra de a ne fi eschivat la ora aceea, pentru ca retrocedarea s-a facut absolut corect", a declarat Adrian Iorgulescu.

"Afirmatiile hazardate ale domnului deputat PD, Dumitru Puchianu, sunt facute mai degraba in nume personal si membrii Comisiei nu au fost in unanimitate de acord in realizarea acestui raport preliminar. Acest raport se va definitva si se va prezenta un raport final in plenul Parlamentului. Abia atunci putem vorbi despre un punct de vedere al Parlamentului cu privire la retrocedarea Castelului Bran", a mai spus Iorgulescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

El considera ca declaratiile lui Puchianu au fost facute "cu scopul protejarii unor interese obscure si locale", intrucat deputatul s-a nascut in Bran si este deputat de Brasov.

Deputatul Dumitru Puchianu a declarat ca este surprins de pozitia ministrului Culturii.

El a sustinut ca decizia apartine in totalitate Subcomisiei de ancheta. "Prin mana noastra au trecut 24 de dosare, am stat de vorba cu specialisti in domeniu. Noi am cerut toate documentele, de la toate institutiile implicate. Am analizat peste 200 de documente din care rezulta ca retrocedarea este nula", a precizat seful Subcomisiei parlamentare.

Puchianu a sustinut ca din Subcomisie a facut parte si un reprezentant al PNL, "care nu a avut niciun comentariu si s-a abtinut de la vot. A fost o abtinere pentru a nu-si condamna proprii colegi".

Deputatul Dumitru Puchianu a declarat, marti, ca actul prin care a fost retrocedat Castelul Bran este lovit de nulitate absoluta, intrucat retrocedarea s-a facut cu nerespectarea prevederilor legale si constitutionale.

Cititi si "Retrocedarea Castelului Bran este nula"!