Castelele Peleș și Pelișor ar putea fi incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Castelele Peleș și Pelișor ar putea fi incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO Castelul Pelișor. Sursa Foto - Wikipedia Commons

Castelele Peleș și Pelișor ar putea intra în patrimoniul UNESCO, declară ministrul Culturii de la PNL, Raluca Turcan.

Castelul Peleș ar ptuea fi inclus în Lista Patrimoniului UNESCO. Este vizat și castelul Pelișor.

Un diamant al turismului

Turiștii străini au fost impresionați de acest diamant al turismului românesc. Este vorba de Castelul Peleş de la Sinaia, reşedinţa de vară a regilor României, aflat pe Valea Prahovei, în codrii Bucegilor, la 44 km de Braşov şi la 122 km nord de Bucureşti, pe valea râului Peleş.

Peleşul este considerat cea mai impresionantă şi elegantă construcţie din ţara noastră şi unul dintre cele mai importante şi frumoase monumente din Europa. Castelul Peleş este un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate şi artişti vizionari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Domnitorul Carol a decis să construiască acest castel pentru fiica sa. Mica Principesă Maria, unicul lui copil, ar fi repetat de mai multe ori: „Vreau să merg la Sinaia, să beau apă din Peleş”. Aceasta suferea de scarlatină, iar medicii n-au mai putut să o salveze. În vara anului 1875, fundaţia castelului a fost terminată.

Castelul Peleș.

Castelul Peleș. Sursa Foto- Wikipedia Commons

Castelul Peleș, inclus în patrimoniul UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a discutat cu reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului, ai Muzeului Național Peleș și reprezentanții Familiei Regale.

Au fost dezbătute detalii precum identificarea capacității de gestionare și administrare ale celor două monumente istorice.

Perimetrele ar putea fi definite. Condițiile de autenticitate și integritate ar urma să fie verificate.

Castelele Peleș și Pelișor, de la reședințe regale la muzee

Reședințele regale din Sinaia, care impresionează prin frumusețea și semnificația arhitecturală, reprezintă puncte de referință pentru Europa estică, susține ministrul.

Raluca Turcan consideră că acestea trebuie să fie incluse în Lista Patrimoniului Mondial, a scris pe contul ei de Facebook.

Ministerul Culturii va iniția colaborări și cu instituțiile cu atribuții directe sau indirecte asupra Domeniului Regal de la Sinaia în vederea asigurării standardelor de calitate necesare.