Evenimentul Zilei > Actualitate > Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc pe 1 Decembrie FOTO
Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc pe 1 Decembrie FOTO

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc pe 1 Decembrie FOTO

Pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, cascada Niagara va fi iluminată în culorile drepelului românesc. Demersurile au fost făcute de Ambasada României la Ottawa şi emisiunea TV Noi Românii.
Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc pe 1 Decembrie, în onoarea Zilei Naţionale a României, în urma demersurilor făcute de Ambasada României la Ottawa. Și reprezentanții emisiunii TV „Noi Românii”, difuzată în Canada, a susținut demersul, informează accentmontreal.com.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei marţi, între orele locale 21:45 şi 22:00, iar momentul poate fi urmărit online pe cliftonhill.com. Emisiunea TV Noi Românii este realizată de Raul Dudnic şi difuzată în toată Canada pe canalul OMNI .

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la graniţa dintre Canada şi SUA. Pe teritoriul american, în statul New York, se află American Falls şi Bridal Veil Falls, iar în Canada, în Ontario, se află Horseshoe Falls, cea mai mare şi mai spectaculoasă dintre cele trei.

Cascada Niagara va fi îmbrăcată în culorile steagului României

Niagara_cascada

Vestea a fost dată publicării de autorităţile române din Canada şi SUA. Toţi cei care vor vizita în acele momente celebra cascada vor putea să vadă un joc de lumini care-i va încânta. Nu este prima oară când cascada Niagara este luminată în culorile steagului românesc.

Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie şi aflată în vacanţă în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile tricolorului.
În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în roşu, galben şi albastru în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă, mai scrie sursa menţionată mai sus.
Cascada Niagara, cu o înălţime de 56 m şi o lăţime de 1.203 m, constituie granita naturală dintre SUA şi Canada, despărţind sudul statului Ontario (Canada) de nordul statului New York (America de Nord). Situată pe râul cu acelaşi nume, care izvorăşte din lacul Erie (cel mai estic dintre Marile Lacuri), cascada Niagara este formată din două cascade mai mici.
Este considerată totodată cea mai frumoasă cascada din lume, fiind cea de-a cincea atracţie turistică la nivel mondial, situându-se înaintea parcurilor de distracţii Disney, Catedralei Notre-Dame din Paris şi a Marelui Zid din China.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: