Căsătoriile GAY – NEXT LEVEL: A fost RECUNOSCUTĂ prima Familie de TREI BĂRBAȚI. Al PATRULEA soț a murit

Căsătoriile GAY – NEXT LEVEL: A fost RECUNOSCUTĂ prima Familie de TREI BĂRBAȚI. Al PATRULEA soț a murit

Columbia, unde căsătoria între persoanele de acelaşi sex este legală din 2016, a recunoscut în mod oficial o familie alcătuită din trei bărbaţi.

„Ne-am dorit să oficializăm (...) familia noastră. Nu exista nimic solid din punct de vedere legal care să ne recunoască ca familie”, a declarat Victor Hugo Prada, unul dintre membrii acestei uniuni, într-un material video difuzat luni, citat de AFP. „Suntem o familie, o familie poliamoroasă. Este pentru prima dată în Columbia”, a adăugat el.

Prada, de profesie actor, şi cei doi parteneri ai săi, Manuel Bermudez și Alejandro Rodriguez, au intrat din 3 iunie sub regimul patrimonial cunoscut în mod legal în Columbia sub numele de „trieja”.

Acest mariaj în trei are în componenţa sa, alături de Prada, un profesor de educaţie fizică şi un jurnalist, care în 2000 au fost protagoniştii primei căsătorii gay publice din Columbia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi acest tip de uniune este frecvent, aceasta este prima „care a fost legalizată”, a explicat pentru AFP germanul Rincon Perfetti, avocat la Asociaţia LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi intersexuali). „Este o recunoaştere a faptului că există şi alte tipuri de familii”, a explicat el.

Potrivit M. Rincon, încadrarea în acest regim patrimonial are implicaţii "100% legale" pentru cei trei bărbaţi, în condiţiile în care, în caz de separare sau de deces, aceştia îşi pot împărţi bunurile sau au acces la o pensie.

În Columbia, cuplurile gay au dreptul de a adopta copii, indiferent dacă aceştia sunt sau nu copiii biologici ai unuia dintre membrii cuplului.

Potrivit Comumbia Reports, mariajul ar fi trebuit să fie format din PATRU parteneri, dar al patrulea „logodnic”, Alex Esneider Zabala, a murit de cancer.

Cei trei fericiți însurăței se pregătesc acum de nuntă, preconizată ca „un eveniment cultural și artistic”, după care vor pleca în luna de miere.

Oficializarea triunghiului amoros masculin demonstrează că temerile criticilor căsătoriilor homosexuale sunt întemeiate: ele nu se vor opri la unirea dintre două persoane de același sex ci vor deschide Cutia Pandorei.