Căsătorie de conveniență sau afacere riscantă? Un român a primit o ofertă tentantă de la o thailandeză

Căsătorie de conveniență sau afacere riscantă? Un român a primit o ofertă tentantă de la o thailandeză

Un tânăr român stabilit în Germania a povestit pe internet cum i s-a propus să se căsătorească cu o verișoară a iubitei sale, o thailandeză divorțată, pentru a-i facilita acesteia accesul la piața muncii din UE. În schimb, el ar primi 20.000 de euro și avantaje fiscale. Mulți dintre cei care au citit povestea lui l-au sfătuit să fie prudent și să se gândească la consecințele legale și morale ale acestei afaceri.

Un român stabilit în Germania de cinci ani a avut parte de o surpriză neașteptată când iubita lui, o thailandeză divorțată și proprietară a două saloane de masaj, i-a făcut o ofertă tentantă.

I-a propus  să se căsătorească cu verișoara ei mai mică din Thailanda timp de 20 luni, pentru ca aceasta să poată veni și lucra în Germania.

În schimb, el ar primi nu mai puțin de 20.000 de euro, plus avantaje fiscale.

Un român crede că a dat lovitura vieții sale printr-o căsătorie cu o thailandeză implicată într-o afacere de masaj oriental.

Un român crede că a dat lovitura vieții sale printr-o căsătorie cu o thailandeză implicată într-o afacere de masaj oriental. Sursa Foto -Dreamstime

Căsătorie pentru 20.000 euro

Românul, în vârstă de 27 de ani, a povestit întreaga situație pe Reddit, unde a cerut și părerea altor utilizatori.

„Ce se poate întâmpla în cel mai rău caz?”, a întrebat el, adăugând că iubita lui îl ajută și cu taxele, să fie în clasa fiscală 2 și să plătească mai puțin pe salariu.

Comentariile nu au întârziat să apară, iar majoritatea au fost de natură precaută. Unii i-au sugerat să semneze un contract prenupțial, să își transfere bunurile pe numele altcuiva sau să se asigure că primește banii în avans.

„Mai are vreo sora? Întreb de curiozitate, nu din alt motiv”, „Semnează un prenupțial înainte ori trece tot ce ai, pe mama/tată/bunica etc.”, „Doar că să fii 100% sigur, trece și tu case/mașini pe numele cuiva de încredere din familie. În rest, da-i bătaie și dacă mai găsești thailandeze din astea să ne spui și nouă că ne băgăm imediat”, „Dacă ai vreo moștenire, ceva pe numele tău pe care îl vei lua în viitor, se poate împărți cu ea. Orice altă lege care se aplică la divorț, gen să faci jumi juma cu ea orice ai tu. Legal nu știu cât de posibil e, poate nu-ți dă banii și o iei de nevastă degeaba”, „Dacă te prind faci bulău, dacă nu te prind te poate șantaja pentru tot restul vieții”, „Dacă te prind este inchisoare până la 10 ani”, „Banii să se plătească toți odată sau lunar. O zi întârziată, 1% dobândă”, „10k ți ia la divorț”.

Alții l-au avertizat asupra riscurilor legale, cum ar fi închisoarea sau șantajul. Puțini au fost cei care s-au arătat invidioși sau curioși de oferta thailandezei. Un comentator l-a avertizat că dacă primește 20.000 euro, ar putea ajunge să plătească mult mai mult la partaj după divorț:

„E scam sa te f*tă la divorț”

Românul, mereu bun la combinații, dar nu cunoaște legile

Românul nu a părut însă prea îngrijorat de aceste aspecte, ci mai degrabă entuziasmat de oportunitatea de a-și deschide propriul salon de masaj, cu ajutorul iubitei lui.

„Frate, ea face cu salonul mare banul ei curat 4.000€/lună și cu ăla mic 2.500-3.000€/lună, după toate cheltuielile”, a scris el, lăsând să se înțeleagă că este dispus să accepte propunerea.

În Germania, căsătoriile aranjate, forțate și plătite în scopul aducerii unor imigranți sunt considerate ilegale și pot fi pedepsite cu închisoare sau amendă. Potrivit articolului 95 din Legea privind șederea, activitatea economică și integrarea străinilor pe teritoriul Republicii Federale Germania, constituie infracțiune să facilitezi intrarea sau șederea ilegală a unui străin în Germania prin încheierea unei căsătorii sau a unui parteneriat de viață fictiv. De asemenea, constituie infracțiune să participi la o astfel de căsătorie sau parteneriat de viață ca străin sau ca cetățean german sau al unui alt stat membru al Uniunii Europene. Sancțiunea prevăzută este închisoarea până la cinci ani sau amendă.

În plus, costul șederii în Germania al unui cuplu alcătuit dintr-un cetățean al Uniunii Europene și unul din afara spațiului european este mare, potrivit DW.  Linda Wendt, o femeie din Germania, se luptă să-și aducă soțul din Senegal, fiind nevoită să întrețină o relație de dragoste la distanță. Moro Diop, nativ african, trebuie să treacă un test de limbă germană la nivel A1 pentru a obține viză de ședere în Germania. Învățarea limbii germane poate costa și 6.000 euro.  În fiecare an, peste 10.000 de bărbați căsătoriți cu femei germane nu au reușit să promoveze examenele de limbă necesare în străinătate și, în consecință, nu se pot alătura partenerelor care locuiesc în Germania.

 

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News