Casanova de România. Cel mai cuceritor bărbat din țara noastră

Casanova de România. Cel mai cuceritor bărbat din țara noastră Teatru. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un fost artist a primit porecla de Casanova de România după ce s-a aflat că toate femeile erau îndrăgostite de el și că puține îl refuzau. Acesta a avut și o carieră impresionantă.

Nae Leonard, cel al cărui nume îl poartă Teatrul Național de Operă și Operetă din Galați, a fost considerat Casanova de România. Acesta reușea să cucerească toate femeile, iar ele nu îl puteau uita. Artistul s-a născut în anul 1886 într-o zonă rău famată a Galațiului.

Nae Leonard a fost și rivalul lui Rudolph Valentino, mai ales după ce a ajuns unul dintre cei mai cunoscuți tenori ai țării. La începutul secolului XX, el era unul dintre cei mai căutați bărbați și puține femei îl refuzau.

Potrivit legendei, acesta s-a iubit cu mii de femei, dar a și refuzat foarte multe. Spectatorii spectacolelor sale au ajuns să îl denumească „Prințul operetei”, dar problemele financiare și-au spus cuvântul. El provenea dintr-un tată care era mecanic, Constantin Nae și mama sa, Carolina Schäffer care a fost o femeie de origine austriacă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Artistul s-a făcut remarcat pe scena Teatrului Moldavia din Buzău la o serbare școlară, iar tatăl său l-a înscris la Institutul Otescu, una dintre cele mai bune școli de muzică din București. În anul 1907, pe când avea doar 19 ani, tenorul a fost distribuit în rolul lui Danilo din „Văduva Veselă” de Franz Lehar, spectacol care a avut loc la Grădina Oteleșanu.

S-a îmbolnăvit și și-a pierdut succesul

Nae nu a avut succes doar pe plan profesional. Încă din tinerețe, femeile l-au iubit și i-au scris sute de bilețele de dragoste. Acesta a avut trei căsnicii, dar soțiile lui au divorțat de el din cauza viciilor. Din cauza fumatului excesiv, tenorul și-a pierdut vocea. Mai mult, el a avut grave probleme de sănătate din cauza cafelei și s-a îmbolnăvit de tuberculoză. La scurt timă, acesta a rămas fără bani și fără femei.

În prezent, o stradă bucureșteană poartă numele marelui tenor. Mai mult, în fața Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” este bustul artistului, o copie după cel realizat de către sculptorul Oscar Han în anul 1929, potrivit Playtech.