Potrivit AFP, în fața a 500 de persoane între care s-au făcut remarcate actrițele Catherine Deneuve, Charlotte Gainsbourg, Marisa Tomei, dar și rapperul Kanye West și președintele LVMH, Bernard Arnaud, Casa Vuitton și-a etalat colecția prezentată de top-modele cu alură de amazoane despletite în rochii de piele, despicate, franjurate, dantelate sau mulate.

Au urmat apoi manechinele în combinezon pantalon și combi-shorts, cu imprimeuri vegetale sau inspirate din țesăturile indio-americane. Aproximativ 50 de manechine au defilat pe podiumul amplasat la reședința în care au locuit actorii Bob și Dolores Hope, o capodoperă arhitecturală din 1973 realizată de arhitectul american John Lautner, care străjuiește colinele din Los Angeles.

Ideea unei femei libere, care trăieşte în deşert

Nicolas Ghesquiere, care a preluat postul de director de creație la Casa Louis Vuitton la sfârșitul anului 2013 în locul lui Marc Jacobs, a declarat că a avut în minte ideea "unei femei libere care trăiește în deșert". Siluete fluide, uneori în piele alteori în țesături, au creat ideea de mișcare, esențială pentru o femeie, este de părere Ghesquiere.

Ziariști, celebrități și mai ales clienți s-au înghesuit să vadă top-modelele în aceste ținute de inspirație 'glam-rock', cu machiaje și coafuri amintind de cele ale superstarului David Bowie. Organizarea unei parade de modă este esențială atât pentru imaginea casei cât și pentru a strânge relațiile cu clienții, care au venit miercuri din toate colțurile țării, dar și din China sau Canada.

 

 

Citește și: