Casa Filpescu-Cesianu va deveni „Muzeul Vârstelor”

Casa Filpescu-Cesianu va deveni „Muzeul Vârstelor”

Recent deschisă și redată publicului bucureștean, Casa Filpescu-Cesianu de pe Calea Victoriei nr. 151, intră în a doua fază de structurare a activității cultural-educative. Sălile care găzduiesc până la sfârșitul acestei luni expoziția de fotografie „Bucureşti - un portret Novecento”, vor fi închise și vor intra într-un proces de reamenajare, urmând să prezinte publicului bucureștean, și nu numai, „Muzeul vârstelor”.

 „Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute este atât o poveste despre intimitate, cât și despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureștiul drept studiu de caz.  Trăim şi înţelegem cu adevărat numai vârsta pe care o avem, deși adunăm în «muzeul» personal prelungiri culturale ale generaţiilor mai vechi.Și în această moștenire primită, cu fiecare an trăit, adăugăm sentimente, întâmplări, proiecte.Muzeul vârstelor este o poveste despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până în prezent. Și mai ales, despre cum a evoluat această zi simbolică în istorie, cu fiecare generație", spune dr. Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti.

Casa Filipescu-Cesianu (1892) reprezintă amenajarea unei reședințe mai vechi, din perioada anilor 1846-1850 și este una dintre puținele reședințe aristocratice ale Bucureștilor din la Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului inițial.

În această reședință au locuit câteva familii din aristocrația românească, precum Iancu Filipescu și Maria Ghica Filipescu. Constantin Cesianu extinde această reședință aristocratică având sprijinul arhitectului Leonida Negrescu (1892). Cu acest prilej sunt realizate decorațiile exterioare, acoperișul imperial și este amenajat parcul reședinței. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe toată perioada închiderii încăperilor ce vor fi reamenajate, Sala Lapidarium a Casei Filipescu – Cesianu precum și parcul reşedinţei, vor rămâne deschise și se vor putea vizita de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.