Cărți, spectacole, muzee, câteva link-uri ca să treci prin izolare
- Ionel Sclavone
- 29 martie 2020, 15:09
În această perioadă, în care oamenii din întreaga lume sunt obligați să renunțe la obiceiurile de zi cu zi și să rămână în case, pentru a se proteja, mai multe instituții le pun la dispoziție resurse menite să-I ajute să-și petreacă mai ușor timpul.
Dacă nu reușiți să-i stăpâniți pe cei mici, care doresc să iasă la joacă, în parc sau în alte locuri, puteți încerca să-i liniștiți dându-le să asculte povești în format audio. Le găsiți pe website-ul https://stories.audible.com/, într-o varietate de limbi de circulație: engleză, italiană, franceză, spaniolă, germană etc. Unde mai pui că, o astfel de lectură, în format audio poate fi și un bun prilej pentru a se pune la punct cu o limbă străină.
Open Library https://openlibrary.org/ se laudă cu peste un milion de titluri de cărți în limba engleză care pot fi citite online, direct pe site, sau pot fi descărcate în format pdf, txt, mobi, epub sau pot fi trimise direct pe Kindle. Pe https://archive.org/ găsești cărți, muzică, filme etc. , de asemenea, în limba engleză, care te vor ajuta să treci mai ușor prin aceste zile.
Un alt website pe care îl recomand este https://www.demotivateur.fr/article/visiter-des-musees-sans-bouger-de-son-canape-le-plan-parfait-pendant-la-quarantaine-19057. Accesând acest link puteți face un tur virtual (în această perioadă nici nu este recomandat altfel) prin 17 dintre cele mai mari muzee ale lumii, începând cu Luvre, Paris și British Museum, Londra sau Guggenheim, New York. Dacă nu le-ați vizitat sau dacă doriți să le revedeți, izolarea la domiciliu vă dă prilejul s-o faceți.
Pe https://www.broadwayhd.com/ puteți viziona online cele mai titrate spectacole dintre cele ce se joacă pe renumitele scene de pe Broadway. E drept că accesul la spectacole este pe bani, un abonament costând între 9 dolari pe lună și 100 de dolari pe an. Însă, ca mai toate site-urile de acest fel, vi se oferă o perioadă de 7 zile de încercare, în care puteți viziona show-urile gratis.
Pe https://editura.liternet.ro/ puteți accesa ceva literatură în limba română, autori mai mult sau mai puțin cunoscuți. Metită să aruncați un ochi, chiar dacă oferta nu pare, la prima vedere foarte atrăgătoare. Ceva literatură românească, autori clasici, găsiți și pe http://biblior.net/, un site pe care îl puteți vizita. Iar asta nu este tot. Dacă sunteți amatori de lectură și doriți să citiți ebook-uri ori să ascultați cărți în format audio, în limba română, resursele internetului sunt aproape nelimitate. Trebuie doar să aveți răbdare să scotociți printre pagini și va fi imposibil să nu găsiți ce vă interesează.