Cartea criticată de europarlamentarul Maria Grapini. Conține mesaje indecente care nu sunt potrivit elevilor

Cartea criticată de europarlamentarul Maria Grapini.  Conține mesaje indecente care nu sunt potrivit elevilor Topul celor mai activi parlamentari români în plenul Parlamentului European. Cine e în fruntea clasamentului. sursa foto: maria grapini / facebook

O carte care a fost recent distribuită în școlile din România a fost criticată de europarlamentarul Maria Grapini, pe motiv că are mesaje care nu sunt potrivit pentru tinerii români.

Grapinii a scris un text pe pagina personală în care critică cartea ”Câinele iubirii”, pe motiv că nu este adecvată în minorilor.

”Această carte plină de cuvinte ..., a fost distribuită în școli, de către profesori, la elevi de clasele V-VIII! Nu cunosc autorul, nu mă pricep să pot aprecia calitatea de scriitor dar pot spune cu tărie ca aceasta carte nu este adecvată pentru minori. Avem scriitori și poeți extraordinari ale căror opere nu sunt recomandate ca lectura! Cum se poate să se distribuie o carte care nu poate contribui la educația copiilor?”, a scrie Grapini.

Textele cu caracter vulgar

Potrivit acesteia, limbajul licențios folosit în carte, de către autor, este scris ”la liber”.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, mai spune Grapini există foarte mulți părinți care au încredere în ceea ce li se predă copiilor la școală, și nu mai verifică ce anume învață copiii lor.

”Dacă la televiziuni se pun bipuri, în aceasta carte toate cuvintele pornografice sunt scrise în întregime! Cine indică bibliografia in scoli? Sunt mame care au vrut sa vadă ce citesc copiii și așa au aflat și s-au îngrozit, dar cate mame nu controlează???? Nu au timp, au încredere în ce le da “școală” să citească. Ce se vrea de fapt cu educația”, scrie Grapini pe Facebook, citat de știripesurse.ro.

Carte tipărită la Humanitas

Cartea la care se referă Maria Grapini a fost tipărită în 2018, la Editura Humanitas.

”Romanul Câinele iubirii e o poveste de familie neconvențional spusă, despre o lume deopotrivă dură, întunecată și plină de tandrețe. Privită prin ochii copilului-narator, existența cenușie dintr-un oraș de provincie comunist, cândva la sfârșitul anilor ’70, capătă dimensiuni fabuloase: un tată ofițer, autarhic și închis în sine, a cărui boală îl reduce treptat la stadiul de invalid, o mamă puternică, în ciuda fragilității ei fizice, o istorie complicată de familie, care îl are în centru pe bunicul patern, sunt elementele poveștii”, se arată în recenzia acestei cărți.