Carnea produsă în laborator, un pariu periculos pentru fermieri? Află răspunsul din noul număr al revistei Capital! Acum la chioșcuri și online pe edituradecarte.ro
- Maria Dima
- 23 februarie 2024, 09:06
A apărut noul număr al revistei Capital. În paginile revistei veți descoperi ample analize și interviuri despre diferite paliere ale economiei românești și internaționale, de la digitalizare și urbanism, până la imobiliare și politică monetară. În plus, revista conține peste 45 de pagini dedicate agriculturii din țara noastră. Revista Capital nr. 2/2024 este disponibilă începând de astăzi la chioșcuri și online, pe edituradecarte.ro cu livrare gratuită.
Carnea produsă în laborator, un pariu periculos pentru fermieri
Primul hamburger din carne de vită „crescută“ în laborator a fost produs în august 2013 de o echipă de cercetători de la Universitatea din Maastricht, Olanda, condusă de profesorul Mark Post. De atunci, tehnologia de producție a progresat. Drept dovadă: „chifteaua originară“, care i-a costat pe olandezi în urmă cu 11 ani peste 300.000 de dolari, poate fi fabricată acum cu mai puțin de 50. Adică de peste 6.000 de ori mai ieftin!
Carnea sintetică, artificială sau „crescută“ în laborator este considerată de mulți viitorul industriei alimentare mondiale. Cu toate acestea, numeroase țări se opun comercializării acestui tip de carne.
Care sunt argumentele pro și contra producției de carne sintetică, cum ar putea influența agricultura tradițională și care este poziția României în fața acestor noi tendințe?
Aflați răspunsul la întrebare, precum și numeroase alte analize referitoare la agricultura românească și mondială, în revista Capital nr. 2/2024, disponibilă începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu LIVRARE GRATUITĂ.
Cum poți «citi» în lasagna și pizza evoluția economiei
Economiștii iubesc bucătăria italiană! Într-atât de mult, încât se folosesc de ea și pentru a estima evoluțiile pieței.
Neel Kashkari, președintele Federal Reserve Bank din Minneapolis, a șocat anul trecut elita economică declarând în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune CNN că, pentru el, un indicator corect al inflației este… prețul unei porții mari de lasagna!
Un alt reper economic - tot de sorginte gastronomică și tot din Italia - este Pizza Margherita Index. Indicatorul este utilizat și popularizat de respectabila companie Bloomberg.
Cum folosesc economiștii lumii produsele din gastronomia italiană pentru a analiza și previziona evoluția economiei?
Descoperiți în noul număr al revistei Capital, nr. 2/2024, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu LIVRARE GRATUITĂ.
Utopiile urbanistice renasc. Statele Unite se întorc la orașele de companie
Două mari companii din SUA se pregătesc să construiască orașe pentru angajați. Proiecte cu suprafețe de sute de mii de metri pătrați și mii de locuințe sunt gata să fie demarate, deși nici una dintre companii nu vorbește de orașele viitorului, ci de „locuințe accesibile“, „spații pentru familie și copii“, “construcții prietenoase cu mediul“.
Orașele de companie nu sunt o noutate în Statele Unite. Alte companii au dezvoltat proiecte similare atât în SUA, cât și în Marea Britanie. Chiar și în România, în perioada comunistă, au existat orașe dezvoltate pe același principiu, deși nu orașe de companie, ci de întreprindere.
Care sunt companiile americane care readuc la viață modelul de orașe de companie și ce șanse au să reziste? Află din nr. 2/2024 al revistei Capital, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu LIVRARE GRATUITĂ.
Ofertă www.edituradecarte.ro! LIVRARE GRATUITĂ pentru orice comandă care conține revista CAPITAL sau EVENIMENTUL ISTORIC!
Revistele Capital și Evenimentul Istoric pot fi comandate online pe www.edituradecarte.ro fără costuri de transport. Pentru orice comandă plasată pe site-ul editurii, care conține cel puțin una dintre cele două reviste, cumpărătorul va avea posibilitatea de selecție ca metodă de livrare ”transport gratuit”.
Oferta este valabilă și în cazul comenzilor pentru alte publicații, cărți și reviste, aflate în oferta Editurii de Carte, cu condiția ca în comanda respectivă să fie inclusă cel puțin una dintre revistele Capital sau Evenimentul Istoric, în limita stocului disponibil.