Evenimentul Zilei > Actualitate > Carnagiul de la Brăila. Șoferul ucigaș știa de la 17 ani că are epilepsie
Carnagiul de la Brăila. Șoferul ucigaș știa de la 17 ani că are epilepsie

Carnagiul de la Brăila. Șoferul ucigaș știa de la 17 ani că are epilepsie

Marius Negoiță, bărbatul de 27 de ani care a ucis cinci oameni într-un accident cumplit petrecut luni la Brăila, ştia că este bolnav și că nu are voie să urce la volan. El riscă până la 8 ani de închisoare pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă

Suspectată că a plecat din oraş, când cazul pacientului său a luat amploare, medicul de familie al şoferului, Steluţa Nedelcu, a declarat că nu a fugit din Brăila, ci dă examene pentru a treia specializare. Ea a mai dezvăluit că fişa şoferului este deja în mâna anchetatorilor. „Marius Negoiță mi-a fost pacient încă de copil. La 17 ani, în 2006, el a venit la mine fiindcă făcuse convulsii specifice epilepsiei. I-am dat trimitere la neurolog. A venit cu un RMN făcut la Bucureşti, din care rezultau nişte modificări şi atunci am dat iarăşi trimitere, scriind pe proprie răspundere că e suspect de epilepsie. Nu a venit cu niciun rezultat de la neurolog”, ne-a declarat medicul Steluța Nedelcu.


Nu figurează ca epileptic în baza de date a CAS

Medicul de familie al şoferului care a ucis cu maşina cinci oameni a mai dezvăluit: „Negoiță nu figurează în baza de date a Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) ca epileptic. Nu a primit nicio reţetă de la un neurolog. Sau poate că a primit de undeva, din sistemul privat, pe bani. Deși nu cred. Mai degrabă lua de la cineva medicamente asociate cu neurolepticele, diazepam sau altceva. Reţetele sunt speciale şi nu se eliberează oricum”.

Închisoare cu circumstanţe atenuante

„Ieri, şoferul a fost pus sub acuzare, având calitatea de suspect. Pot să vă confirm că este urmărit penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă”, a anunţat procurorul Gheorghe Velea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Anchetatorii nu l-au audiat pe Marius Negoiţă, pentru că este încă sub efectul medicamentelor, fiind operat miercuri. Analizele testului antidoping de urină nu au sosit încă, drept urmare, anchetatorii au reuşit doar să coroboreze probele materiale.

Potrivit Codului Penal, Marius Negoiţă riscă până la opt ani de închisoare pentru că a omorât cinci persoane în accident, dar poate obţine o reducere pentru circumstanţe atenuante, dacă se confirmă epilepsia.

Câte 3.000 de lei de familie

Miercuri, a fost înmormântată una dintre femeile ucise în staţia de autobuz, iar ieri, alte trei cortegii funerare străbăteau oraşul. Comunitatea locală s-a mobilizat pentru ajutorarea familiilor victimelor tragediei din 4 aprilie. Primarul Aurel Simionescu a anunţat ieri dimineaţă o şedinţă a Consiliului Local Municipal cu un singur subiect: acordarea sumei de 3.000 de lei de la bugetul local pentru fiecare familie a celor decedaţi.