Partidul va mai iniția și o procedură de constituire a unei comisii parlamentare care să analizeze evenimentele de la protestul din 10 august, scrie stiripesurse.ro citând Mediafax.

În comunicatul de presă al PNL se arată că: „Convocată de către Partidul Național Liberal la Comisia de apărare din Senat, prefectul Capitalei, Speranța Clișeru, a făcut o declarație cutremurătoare despre intervenția forțelor de ordine în Piața Victoriei în data de 10 august. Prefectul Capitalei a afirmat că a semnat ordinul de evacuare al manifestanților din Piața Victoriei după ora 24, adică în data de 11 august, în condițiile în care purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a susținut că a primit acest ordin în data de 10 august, la ora 23.11”. 

În contextul declarațiilor Prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, care a spus că în timpul protestelor din 10 august nu s-a aflat în centrul mobil de comandă, ci „în incinta uneia dintre clădirile care aparțin de guvern”, afirmând că ordinul de evacuare a pieței a fost dat după miezul nopții, în comunicatul PNL se mai arată: „Jandarmeria trebuie să răspundă acum fără echivoc la ordinul cui au acționat în seara zilei de 10 august pentru reprimarea violentă a protestelor dacă nu aveau un ordin scris de la prefectul Capitalei? Este tot mai clar pentru toată lumea că acțiunea în forță a jandarmilor a fost coordonată de la ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operațiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan. Oricât ar încerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul României să mușamalizeze intervenția brutală a forțelor de ordine din 10 august, cei implicați în această operațiune se încurcă în explicații și minciuni care nu pot acoperi un adevăr extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonată de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea. Partidul Național Liberal va continua să cheme la audieri pe toți cei responsabili în comisiile de specialitate ale Parlamentului până la aflarea adevărului și tragerea la răspundere a celor vinovați. Iar la începutul sesiunii parlamentare, PNL va depune o moțiune simplă pentru demiterea ministrul Carmen Dan și va iniția procedura de constituire a unei comisii parlamentare”.