Evenimentul Zilei > International > Carles Puigdemont pregătește o nouă mișcare separatistă din exil
Carles Puigdemont pregătește o nouă mișcare separatistă din exil

Carles Puigdemont pregătește o nouă mișcare separatistă din exil

Fostul președinte catalan, Carles Puigdemont, este exilat în Belgia și încearcă să construiască o nouă acțiune separatistă.

Sâmbătă, Puigdemont a încercat să-și adune toții simpatizanții și apropiații separatiști, pentru a-și continua visul unei Catalonii independente, la Cogresul fondator al noului partid „La Crida”, desfășurat la Manresa, la 60 de km de Barcelona, informează leparisien.fr. Fostul lider le va vorbi colegilor de la distanță, pe un ecran imens.

 

Locul și data nu au fost alese din întâmplare. Congresul se va desfășura la câțiva kilometri de închisoarea Lledoners, unde liderii separatiști așteaptă să fie judecați pentru referendumul de independență. Evenimentul se desfășoară exact la un an după ce Parlamentul catalan a proclamat republica independentă, în 27 octombrie 2017, dar fără să fie recunoscut de Guvernul de la Madrid.

 

Carles Puigdemont, fostul președinte catalan care nu a obținut independența, încearcă cu greu să-și păstreze titlul de lider al separatiștilor de la exilul său belgian.

După organizarea unui referendum pentru independență, fostul președinte catalan a fost judecat alături de alți 17 lideri separatiști. Mulți au fost închiși, alții au fugit, încercând să mențină partidul în viață din Belgia.