Procurorul „Portocală”, aşa cum a devenit cunoscut publicului, are 15 zile la dispoziţie să conteste la Instanţa Supremă decizia CSM, care va decide dacă menţine sau nu cea mai dură sancţiune disciplinară care poate fi aplicată unui magistrat.

Mircea Cosma, Andreea Cosma, Vlad Cosma, precum şi apropiaţii lor, Sebastian Ghiţă şi Vlad Alexe, dar şi fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, s-au numărat printre „ţintele” procurorului Mircea Negulescu, pe care acesta i-a trimis în judecată, în mai multe dosare, pentru fapte de corupţie.

Numai că odată ajunşi în faţa magistraţilor, inculpaţii au reclamat abuzuri ale procurorului Portocală din timpul anchetei, care într-un final au dus la sesizarea Inspecţiei Judiciare. Astfel, „vânătorul de oameni” şi distrugătorul de destine” – cum Negulescu însuşi îşi spunea – a devenit din prădător, vânat, la rândul lui.

După fuga din ţară a lui Sebastian Ghiţă, acesta a dat publicităţii o serie de înregistrări în care procurorul foloseşte un limbaj licenţios la adresa patronului RTV: „Băga-mi-aş . . . în mă-sa! Nu mai putem să trăim pe planeta Românica din cauza lu’ un jegos ca Sebi Ghiţă care este un vagabond, o zdreanţa. Eu spun aşa… Eu i-o spun în faţă până la urmă: bă, eşti o zdreanţă! Du-te… de aici de panaramă”.

Într-o nouă înregistrare, Mircea Negulescu e surprins în timp ce făcea presiuni asupra unui martor sub acoperire să scrie un denunţ împotriva lui Sebastian Ghiţă. Respectiva persoană îi spune procurorului Portocală: „Anul trecut scriam de Cosma şi se duce nevinovat la puşcărie. Băgăm oameni nevinovați la puşcărie”. Portocală însă e neînduplecat şi-l pune imediat la punct: „Scrie de Sebi Ghiţă! Semnează în p… mea denunţul!”.

Dragoste în vremea inculpării

Vlad Cosma a fost audiat în instanţă şi a declarat că procurorul Portocală îşi dorea o relaţie amoroasă cu sora lui, Andreea, fără să ţină cont că le făcuse dosare tuturor din familia Cosma. Când a venitrândul Andreei Cosma, aceasta a relatat în instanţă ce avansuri îi făcea procurorul Portocală.

„A venit cu un client de-al meu de la notariat după care a început să-mi facă curte. Îmi trimitea flori şi prăjituri printr-un prieten. Mi-a spus că mi se deschide urmărirea penală pentru trafic neautorizat de zbor, aşa s-a exprimat. După care mi-a spus «te las fără casă, fără meserie, îţi rămâne copilul pe drumuri şi, dacă eşti atât de arogantă, va trebui ca tatăl tău să demisioneze şi să nu mai candideze”, a declarat, în faţa judecătorilor, Andreea Cosma.

Fiica fostului şef al CJ Prahova a declarat că a schimbat cu procurorul Negulescu mai multe mesaje pe aplicaţia Whats App în care acesta din urmă recunoştea, printre altele, că l-a trimis în judecată pe Mircea Cosma deşi ştia că este nevinovat.

Ce îi scria Andreei Cosma

Andreea Cosma (AC): Păi s-a simţit prost (n.r. – Mircea Cosma) să audă asta de la tine că doar tu ai facut dosarul şi… acum îi spui că ştiai că e nevinovat

Mircea Negulescu (MN): Aşa am avut reprezentarea atunci, era altă conjunctură şi sincer îmi pare rău

AC: Păi îţi pare rău acum şi zici că e nevinovat, dar el a ajuns în instanţă la vârsta lui din cauza ta şi a invenţiilor tale

MN: O să câştige la instanţă… sincer iţi spun că regret toată povestea… nu pot să îţi spun mai multe. Doar că aşa a fost direcţia în 2013

AC: Păi şi dacă îl condamnă pe invenţiile tale? Şi pe o mită care nu a existat niciodată ?

MN: O să reuşească şi o să fie bine, la instanţă se va vedea că Alexe e o zdreanţă şi un mincinos.

AC: Păi Alexe e mincinos că l-ai pus tu să fie mincinos… e mincinosul tău!

Te-ar putea interesa și: