Care sunt efectele atunci când iei antibiotic și consumi alcool. Cum apar marile probleme în organism

Care sunt efectele atunci când iei antibiotic și consumi alcool. Cum apar marile probleme în organism Ordinul referitor la eliberarea antibioticelor din farmacii nu va stopa rezistenţa la antimicrobiene. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Toată lumea bea alcool din când în când. Dar dacă aveți o infecție bacteriană urâtă - atunci este probabil că vi s-au prescris medicamente sub formă de antibiotice.

Combinarea alcoolului cu antibioticele

Aproximativ două treimi dintre adulții din Marea Britanie spun că beau în mod regulat. NHS spune că „este puțin probabil ca alcoolul cu ​​moderație să provoace probleme dacă luați cele mai comune antibiotice”. Dar, în general, este o „idee bună să evitați consumul de alcool atunci când luați medicamente sau vă simțiți rău”.

Unii experți spun că băutura poate împiedica antibioticele să funcționeze corect. Clinica Mayo spune că alcoolul vă poate reduce energia și poate întârzia rapiditatea cu care vă recuperați după boală. Alcoolul este un diuretic, provocând deshidratare, ceea ce nu este ideal atunci când nu te simți bine.

Băutura poate intensifica simptomele bolii pe care le aveți deja, cum ar fi amețeli sau somnolență. Este important să citiți prospectul informativ al oricărui antibiotic care vi s-a prescris dacă intenționați să beți. Unele antibiotice specifică un interval de timp în care ar trebui să evitați să beți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezistența alcoolului în organism

Experții de la Independent Pharmacy au explicat cum consumul de băuturi alcoolice cu antibiotice îți poate încetini recuperarea. „Există câteva antibiotice care cer să evitați complet consumul de alcool atunci când le luați. Combinarea alcoolului cu aceste două antibiotice poate avea efecte secundare, inclusiv dureri de stomac, vărsături, bufeuri și bătăi rapide sau neregulate ale inimii.”

NHS și organizațiile de sănătate din întreaga lume încearcă să reducă utilizarea antibioticelor, deoarece utilizarea excesivă a făcut ca medicamentele să devină mai puțin eficiente. Superbacteriile pot fi grave și dificil de tratat și devin o cauză din ce în ce mai mare de deces în întreaga lume, potrivit The Sun.