Care este starea de SĂNĂTATE a persoanelor care citesc publicaţiile print sau ONLINE

Care este starea de SĂNĂTATE a persoanelor care citesc publicaţiile print sau ONLINE

Un studiu întreprins de către cercetătorii de la Universitatea Catolică din Roma a scos la iveală rezultate surprinzătoare.

Persoanele avide de informaţii şi care citesc cu nesaţ publicaţiile print sau online se bucură de o stare mult mai bună de sănătate, şi chiar de o viaţă mai lungă, potrivit  studiului întocmit de către specialiştii italieni. Cercetarea a fost efectuată nu demult de către cercetătorii de la Universitatea Catolică din Roma, după cum nota Daily Mail.

Rezultatele lor arată că persoanele care au o legătură de durată cu informaţiile mass-media (ziare, reviste, televizor sau Internet) au şi o dietă mai sănătoasă, decât persoanele care se informează mai puţin. Pe durata studiului realizat pe un eşantion de peste 1.000 de adulţi, cercetătorii au analizat legătura între gradul de expunere a subiecţilor respectivi la informaţie şi obiceiurile alimentare ale acestora.

Dietă şi citit

S-a constatat că persoanele cele mai interesate de informaţie aveau şi dietele cele mai sănătoase, ele preferând fructele, legumele şi peştele, alimente care reduc riscul instalării obezităţii, a bolilor cardiovasculare şi a cancerului. "Ne-am concentrat pe obiceiurile alimentare, în special pe dieta mediteraneană. Rezulatatele studiului au arătat faptul că persoanele cu mare expunere la informaţiile date de diferite surse mass-media au fost şi cele care aveau obiceiuri alimentare asemănătoare dietei mediteraneene. Această dietă este cea mai eficientă pentru reducerea riscului de boli cronice şi degenerative", a afirmat coordonatorul studiului, profesorul Americo Bonanni.