Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite şi consumate, în ciuda efectelor dăunătoare.
Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă această opţiune culinară necesită precauţii speciale. Dar nutriţioniştii consideră că legumele la tigaie, frigăruile de legume cu roşii, iaurturile, spanacul, ţelina cu măr, cerealele, alone, migdalele, grepfruitul, fasolea verde cu roşii, salata în cantităţi cât mai mari (deoarece conţine vitamina C), ciupercile, broccoli, măslinele pot constitui o alternativă la carne, adică o opţiune culinară sănătoasă.
Toate acestea deoarece o asemenea dietă, şi anume vegetariană, înglobează multe alimente proaspete, cu valoare nutriţională crescută, pentru ca organismul să beneficieze de toti nutrienţii. De asemenea, specialiştii mai recomandă cât mai multe “combinaţii” de legume şi fructe, mâncate de-a lungul unei zile, şi desigur pentru cei care pot rezista la o dietă fără carne.