Evenimentul Zilei > Social > Cardul de sănătate aflat din nou în pană!
Cardul de sănătate aflat din nou în pană!

Cardul de sănătate aflat din nou în pană!

Din cauza dificultăților apărute încă de dimineață în funcționarea cardului de sănătate, CNAS precizează că până la remedierea problemelor tehnice, serviciile medicale se acordă offline

Încă de dimineață, cardul de sănătate funcționează cu dificultate, conform unei declarații a purtătorului de cuvânt al CNAS, Augustus Costache. "Nu este vorba despre o blocare a sistemului cardului de sănătate. Cardul de sănătate funcționează cu întârziere începând cu ora 9,30. Funcționează cu dificultate. În acest moment, specialiștii lucrează pentru remedierea situației. Sperăm să se remedieze în scurt timp", a afirmat Costache.

Ulterior, potrivit unui anunț postat pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, se precizează că până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/ se eliberează în regim offline.

"Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art. 199-202 din HG 161/2016, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 361-364 din HG 206/2015, cu modificările și completările ulterioare. În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate", afirmă sursa citată.