Cardinalul Müller: „Nu este Teoria Conspirației. Pandemia e folosită pentru măsuri discutabile. Statul nu are dreptul să se amestece în Biserică”
- Adrian Pătrușcă
- 15 mai 2020, 15:31
Într-un interviu pentru Tagespost, cardinalul german Gerhard Müller a răspuns acuzațiilor care i s-au adus pentru că a semnat apelul arhiepiscopului Carlo Maria Vigano, legat de pandemie și de riscurile de derapajelor dictatoriale ale guvernelor.
Acuzat că promovează teorii ale conspirației, cardinalul Müller i-a invitat pe oameni să vadă faptele, în loc să îi denigreze pe cei care „gândesc cu capul lor”, subliniind și pericolul „vaccinării forțate”.
Fără a pomeni direct numele lui Bill Gates, cardinalul german spune că „a fost formulată public amenințarea că 7 miliarde de oameni vor fi vaccinați forțat, chiar dacă medicamentele nu au fost suficient testate și că dacă oamenii nu se supun, atunci le vor fi retrase drepturile fundamentale”.
„Nimeni nu poate fi obligat să creadă că o mână de super-miliardari «filantropici» au cele mai bune programe pentru îmbunătățirea lumii doar pentru că au reușit să acumuleze o uriașă avere personală”, a precizat Müller.
Cardinalul german a respins acuzația că este un „adept al teoriilor conspirației”, referindu-se la experiența sa personală:
„În Peru, în perioada lui Fujimori, eu însumi am discutat cu bărbați și femei sterilizați fără consimțământ, înșelați cu bani și promisiuni”, a spus Müller, adăugând: „Ce are asta cu teoria conspirației?”
Pe 7 mai, Apelul Vigano – care a fost semnat și de cardinalii Joseph Zen și Janis Pujats, ca și de episcopii Athanasius Schneider și Joseph Strickland – a ridicat semne de întrebare legate de carantina, izolarea și restricțiile libertăților cetățenilor, ca măsuri de combatere a coronavirusului.
Semnatarii acestui apel, printre care se află și ziariști, experți și alți membri ai clerului, își manifestă îngrijorarea în numele Bisericii dar și al laicilor că pandemia de COVID-19 poate fi utilizată ca un „pretext” de către conducătorii lumii pentru a „controla” oamenii, a-i lipsi de drepturile fundamentale, oferind în același timp „un preludiu îngrijorător al instalării unui guvern mondial în afara oricărui control”.
Semnatarii mai amintesc și libertatea Bisericii Catolice care își „afirmă ferm autonomia sa de a guverna, venera și învăța”, arătând cu claritate că statul nu are nici un fel de autoritate să decidă închiderea bisericilor.
Până în prezent, Apelul Vigano a fost semnat de 43.000 de persoane.