Evenimentul Zilei > Social > Carantină în Vâlcea, după un concert în aer liber. Picăturile au ajuns mai departe
Carantină în Vâlcea, după un concert în aer liber. Picăturile au ajuns mai departe

Carantină în Vâlcea, după un concert în aer liber. Picăturile au ajuns mai departe

Deși teoretic concertele în aer liber nu prezintă riscuri, doi soliști ai Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea, au aflat că sunt infectați după testele făcute la cerere, oficialii DSP Vâlcea având explicații aiuritoare, demne de ținutul cântat de Ada Milea, Absurdistan.

1.215 de noi cazuri de Covid 19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, iar autoritățile atrag atenția că lipsa măsurilor de protecție duce la răspândirea în masă a virusului. Doi soliști ai Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea au aflat că sunt infectați după testele făcute la cerere.

Dacă artiștii au fost responsabili și au anunțat oficialii, un brancardier din Timișoara a venit la serviciu deși aflase că soția lui este pozitivă. Ulterior, și el a fost confirmat.

Filamonica din Râmnicu Vâlcea a susținut concerte în aer liber până la începutul lunii august, când s-a încheiat stagiunea. La scurt timp, doi dintre soliști au aflat că au Covid-19, după ce s-au testat la cerere. În urma anchetei DSP, 33 de persoane au intrat în carantină la domiciliu – artiști și familiile lor. Între ei, și un un muzician din Iași.

Luminița Apostolescu, director DSP Vâlcea: „Concertul a fost în aer liber, au interacționat doar pe scenă, dar noi, ca măsură de precauție, am băgat în carantină la domiciliu pe toți cei care au fost în apropierea persoanelor pozitive. Totuși ne-am gândit că datorită efortului de cântat, picăturile de transmitere puteau fi transmise la distanță mai mare”.

Directorul Filarmonicii spune că cei doi artiști l-au anunțat că au Covid-19 pe 7 august, la o săptămână de la concertul care a încheiat stagiunea.

Directorul Filarmonicii Vâlcea, Petruț Constantinescu: „Băiatul este navetist, de exemplu, și e foarte posibil, făcând naveta zilnic, să fi luat din mijloacele de transport, iar doamna nu putem să ne dăm seama, este soția unui domn polițist de la Circulație, care am înțeles că este negativ”.

Cei doi artiști se simt bine, iar colegii și familiile lor nu au avut până acum simptome. Carantina se încheie peste trei zile.

Și la Vaslui, focarul de Centru Abilitare şi Reabilitare pentru Adulți din Huși a luat amploare. Dacă la finele săptămânii trecute erau 76 de infectați, acum s-a ajuns la 190, internați și angajați, informează https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/carantina-in-valcea-dupa-un-concert-in-aer-liber-datorita-efortului-de-cantat-picaturile-au-ajuns-mai-departe.html.