Evenimentul Zilei > Politica > Caramitru își dă în petic din nou. Cu cine o compară pe Sorina Pintea
Caramitru își dă în petic din nou. Cu cine o compară pe Sorina Pintea

Caramitru își dă în petic din nou. Cu cine o compară pe Sorina Pintea

Încercând să justifice aducerea fostului ministru Sorina Pintea, încătușată, în fața jurnaliștilor, Andrei Caramitru, o compară cu Dominique Strauss-Kahn, fostul șef al FMI, arestat la New York într-un caz de tentativă de viol și agresiune sexuală. Andrei Caramitru susține că nu înțelege de ce se face atâta tevatură în jurul faptului că Sorina Pintea, bolnavă, a fost dusă în cătușe la spital, de vreme ce același lucru i s-a întâmplat și fostului șef al FMI.

Într-o postare pe Facebook, controversatul personaj își manifestă iritarea față de cei care i-au luat apărarea Sorinei Pintea și și-au arătat nemulțumirea față de felul în care a fost tratată de polițiști.

„Vai, vai, vai madam Pintea a fost arătată la public în cătușe! Ce șocant! Drepturile omului! Prezumția de nevinovație!! Băi ticăloșilor. În New York, șeful de atunci al FMI, Dominic Strauss Kahn, a fost plimbat în cătușe. Pentru că a fost acuzat de agresiune sexuală împotriva unei femei de serviciu de la hotelul unde stătea. Și a demisionat rapid. Poza de mai jos e cu el cu mâinile în cătușe. Mai recent – șeful Renault Nissan a fost arestat luni de zile în Tokyo pentru o acuzație de fraudă fiscală. Atenție – toate acestea ÎNAINTE de a fi condamnat sau de vreun proces. Oameni mult mai importanți decât madam asta. Și care nu au luat șpagă. Eu vreau sa fim ca în America sau Japonia. Nu ca în democrația originală hiper-coruptă de pe malul Dâmboviței”.

Cele două situații nu pot fi comparate. Așa cum spune chiar Caramitru, Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat de comiterea unor fapte cu violență, cu totul diferite de acuzațiile aduse fostului ministru al Sănătății. Mai mult, dacă avem în vedere și starea de sănătate a Sorinei Pintea, cătușele chiar nu se impuneau.

Conform legii, folosirea cătuşelor sau a altor mijloace de imobilizare este permisă doar dacă trebuie să se evite un pericol pentru cel arestat sau pentru alte persoane, dacă omul respectiv are manifestări violente sau a săvârşit fapte de violenţă.

Pe de altă parte, dermatomiozita, boala de care suferă Sorina Pintea este caracterizată de slăbiciune musculară și inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Deşi nu există un tratament curativ pentru această afecţiune, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie.